Ce oferte de refinanţare au băncile locale

Ce oferte de refinanţare au băncile locale

În prezent, războiul cu băncile poate fi ocolit, dar soluţia este tot una oferită de ele, asta doar pentru cei care nu vor să ajungă în incapacitate de plată.

Chiar dacă, la unele bănci, procesele cu clienţii practic bat la uşă, acestea încă mai încearcă să-şi atragă noi sau vechi clienţi pentru creditare sau refinanţare. Ofertele sunt ceva mai bune decât cele de acum câţiva ani, iar unii dintre creditori mai scot în prima linie împrumuturi cu dobândă fixă.

Piraeus Bank are un credit care este destinat şi refinanţării. Dacă vreţi să-l contractaţi puteţi cere între 500 şi 20.000 euro sau echivalentul în lei. Pentru sumele mai mici de 5.000 de euro, perioada de creditare este de minimum 6 luni şi maximum 60 luni.

Dobândă variabilă

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru sumele mai mari, perioada de creditare creşte la 84 de luni. Rambursarea se va face în rate lunare egale, în moneda creditului sau direct în lei. Pentru a-l accesa trebuie să aveţi între 22 şi 65 de ani şi un venit individual minim de 1.200 lei sau cumulat de minim 1.800 de lei. Dobânda anuală efectivă ajunge la 20,98% pentru creditele în lei şi la 18,51% pentru cele în euro. Dobânda este una variabilă şi revizuibilă la fiecare 3 luni în funcţie de evoluţia indicelui de referinţă din componenta dobânzii ( ROBOR/EURIBOR la 3 luni).

Creditul are un comision de analiză dosar de 5,5% aplicat la suma aprobată şi inclus în împrumut, sau minimum 60 de euro. Pe lângă acesta, mai este şi un comision de administrare cont curent care ajunge la 3 lei, iar dacă vreţi ca banca să vă furnizeze anumite servicii care nu sunt precizate în contract vă costă 30 de euro sau echivalentul sumei în lei.

Împrumut cu dobândă fixă de la Intesa Sanpaolo

Pentru a aplica la un credit fără garanţii reale de la Intesa Sanpaolo va trebui să aveţi minimum 20 de ani sau să nu depăşiţi 65 de ani la finalul perioadei de creditare, în timp ce pentru codebitor, vârsta nu trebuie să fie peste 70 de ani.

Veniturile trebuie să fie de minimum 450 de lei. În timp ce vechimea la actualul loc de muncă trebuie să fie de cel puţin 3 luni neîntrerupte sau vechimea în muncă să fie de cel puţin 6 luni consecutive. La credit se iau în considerare drept venituri şi banii încasaţi din chirii imobiliare sau indemnizaţii de creştere a copilului.

Suma care se poate împrumuta nu este mai mare de 30.000 de lei, în timp ce perioada de rambursare nu este mai lungă de 60 de luni. Sunteţi scutiţi de o cheltuială în plus, dar pe riscul dumneavoastră, prin faptul că nu este necesară o asigurare de viaţă sau de accidente.

Comisionul de acordare este finanţat de bancă. Cel de analiză în cazul acestui credit este de 2,10%. DAE pentru o sumă de 20.000 de lei pe 60 de luni este de 18,40% potrivit Conso.ro. Dobânda este fixă pe toată durata creditului. Comisionul pentru servicii prestate la cererea clientului este de 100 de lei.

Veţi avea nevoie de cartea de identitate şi o factură de utilităţi de la domiciliul actual, dar nu mai veche de 2 luni. Apoi vă mai trebuie şi un act care să arate veniturile declarate fiscal în anul anterior. Adeverinţa de venit de la bancă este şi ea un document vital, iar, acolo unde este cazul, şi alte acte justificative ale veniturilor încasate.

Citiţi şi:

  • Tache, Ianche şi Cadâr: băncile, datornicii şi guvernul

CONCURENŢA

Şi BRD are soluţii pentru a-i ajuta pe debitori

De la BRD, creditul de nevoi personale în lei, Espresso pe 120 de luni, poate fi o soluţie de refinanţare. Potrivit calculatorului de pe site-ul băncii, dobânda anuală efectivă (DAE) pentru acest împrumut este de 18,29%. Suma pentru care am calculat acest credit este de 20.000 de lei. Rata pentru el ar fi, în primul an, puţin peste 350 de lei.

Creditul are un comision lunar de gestiune de 0,35% din sold. La acelaşi credit, dar pentru euro, DAE ajunge la 16,97% după cum se arată în caracteristicile împrumutului. Rata în acest caz este undeva în jurul a 86 de euro.

Condiţiile sunt ceva mai bune dacă perioada contractuală este mai mică. Dar dacă vreţi o rată cât mai mică, aceasta este soluţia cea mai bună. Puteţi lua sau refinanţa credite de până în 60.000 vde lei sau 15.000 de euro.