Dr. Virgil Musta susține că „semnele” relaxării se vor face simțite în curând.

„Eu cred ca va fi acest al doilea val dupa vreo saptamana, cand incep sa se vada primele semne de la relaxare, dupa care vedem, in functie de cum evolueaza boala, cum mergem mai departe. Si de acum incolo transmiterea va fi comunitara pentru ca transmiterea comunitara inseamna ca virusul exista deja in populatie.

Sunt forme asimptomatice, forme usoare, sunt oameni care, fara sa stie sunt contaminati, dau mai departe boala”, anunță spune medicul Virgil Musta, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a reuşit să vindece peste 400 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Acum, el ne îndeamnă să fim precauți.

„Este un moment de relaxare si ni se permite si prin lege, doar ca trebuie sa fim prudenti si intelepti, in sensul ca fiecare trebuie sa evalueze riscurile, si, daca face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani si cu patologii asociate severe, e bine sa fie mult mai precauti. Aceasta relaxare sa o faca treptat, sa respecte in continuare regulile de baza, de distantare sociala de 1,5 metri si purtarea mastii si spalatul cat se poate de des pe maini.

Si acest gest de a duce mana la gura sau la nas trebuie controlat si oprit. In rest, sunt persoane care au fost bolnave si care au anticorpi si care pot fi mult mai relaxate, fata de altii care, daca nu respecta aceste reguli, se vor imbolnavi. Important este sa nu ne imbolnavim toti deodata, pentru ca in momentul acela, crescand numarul de cazuri, nu vom mai face fata ca spital si atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respectiva”, a mai spus medicul Virgil Musta.