Evenimentul Zilei > Politica > Ce îi cere ANI lui Călin Popescu Tăriceanu
Ce îi cere ANI lui Călin Popescu Tăriceanu

Ce îi cere ANI lui Călin Popescu Tăriceanu

ANI a solicitat Senatului să declanşeze procedura disciplinară în cazul senatorului Cornel Resmeriţă pentru încălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

Vă solicităm să declanşaţi procedura disciplinară în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. 1 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor potrivit căruia 'Fapta deputatului sau senatorului de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul'. Totodată, vă solicităm să ne comunicaţi, în copie certificată, actul administrativ din care rezultă punerea în aplicare a dispoziţiilor legale", se arată în solicitarea adresată, pe 17 martie, de preşedintele ANI, Bogdan Stan, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae.

Potrivit raportului de evaluare al ANI, "Cornel Resmeriţă, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil 529/2009 prin care fratele său Lucian Resmeriţă a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara".