Alin Oprea şi Tavi Colen s-au confruntat într-o emisiune, după cinci ani în care nu au vorbit unul cu celălalt. Din ceea ce trebuia să fie o împăcare a ieşit un război al acuzaţiilor de alcoolism, furt şi chiar uz de fals. Discuţiile au început paşnic, ca un gest de împăcare din partea lui Alin Oprea.

"Înainte să vorbim unii peste alţii, eu am mers acolo cu dragă inimă, cu gândul că, pentru prima oară după cinci ani, mă văd cu un fost prieten şi că vom îngropa securea războiului, mai ales că lucrurile s-au mai liniştit", a declarat solistul Talisman pentru EVZ.

Oprea s-a declarat maturizat şi a precizat că a iertat conflictele trecute, pe motiv că "în afară de crimă şi de viol, noi putem ierta orice, mai ales că greşelile noastre unul faţă de celălalt nu au fost chiar aşa de grave, indiferent de cât de supărat ar fi el".

Regrete compensate cu cadouri

Cântăreţul îşi regretă ultimele declaraţii din conflict şi menţionează că nu îl va mai ataca la persoană pe fostul său coleg. Mai mult, Oprea i-a dus şi un cadou lui Colen: microfonul la care cântă. Însă acesta "nu a venit în platou, a preferat să vorbească la telefon. A fost o formă de mică laşitate din cauza asta…", a comentat cântăreţul.

Despre întregul scandal, Tavi Colen a declarat pentru EVZ că este neinteresat. "L-am condamnat pe Alin Oprea la uitare. Nu mă interesează dacă vrea să îşi facă publicitate. Să îşi facă, dar nu pe seama mea şi este problema lui dacă crede că printr-un scandal se poate ridica din conul de umbră de unde e căzut", ne-a spus cântăreţul.

Mărul discordiei: trei condiţii

Atacurile au început odată cu trei condiţii pe care le-ar fi cerut Tavi Colen ca să nu părăsească trupa: Alin Oprea nu trebuia să mai consume alcool înainte de spectacole şi nu trebuia să îi mai permită soţiei sale să intervină în discuţiile profesionale.

Ultima dintre cele trei condiţii a pornit de la un contract semnat de Tavi Colen şi apoi schimbat de Alin Oprea, după cum a precizat primul dintre ei. Pentru "acuzat", prima condiţie a fost personală şi nu fără o legătură cu trupa, a doua a fost misogină, iar a treia falsă.

"Este vorba de un motiv fals, pentru că a fost vorba despre un contract făcut de Tavi. Este vorba de melodia «Atât de singur», care este melodia mea, compusă de mine, când eram în clasa a zecea. El a făcut un contract cu un colaborator de telefonie mobilă cu o fundaţie care era a lui. Nu se justifica acest contract, era piesa mea, iar faptul că el a spus că a doua zi am mers să schimb contractul nu este adevărat", comentează Alin Oprea.

Cântăreţul susţine că a fost contactat peste o lună sau două pentru a reface contractul, fundaţia neavând drepturi asupra piesei. Alin Oprea motivează că "toate compoziţiile mele şi tot ce am împărţit cu el până atunci, am împărţit eu cu el, nu el cu mine. Iar în acel moment, noi eram deja scindaţi, el plecase din formaţie. Nu am considerat că este cazul să mai împart banii cu cineva care nu mai era alături de mine".

Piesa "Atât de singur", dar şi numele "Talisman" au fost un alt motiv de conflict. Acuzat că a înregistrat, pe ascuns, numele formaţiei la OSIM, cu două luni înainte de despărţire, Alin Oprea a replicat: "Numele «Talisman» era înregistrat din 1994 până în 2004, înregistrarea durează câte 10 ani, după care trebuie refăcută. Eu, în 2004, am refăcut această înregistrare. Eu am făcut acest lucru în momentul în care am creat proiectul «Talisman », în care l-am cooptat şi pe Tavi, la un moment dat".

Solistul trupei detaliază că, la acea vreme, cei doi au lansat povestea falsă că ar fi creat împreună numele formaţiei, cu scopul de a "ieşi într-o postură foarte favorabilă ca brand pe piaţă, a fost o poveste de presă doar".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/obfXMBHjsTY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Războiul documentelor şi al dosarelor penale

În "focul" discuţiilor, Alin Oprea l-a ameninţat pe fostul său coleg de trupă că va deschide un dosar penal pe numele său şi că îl va da în judecată. Deşi îşi regretă spusele, Oprea ne spune că "asta nu se va întâmpla decât dacă provoacă el lucrurile din nou şi din nou şi din nou, dar, cu siguranţă, acest lucru nu va fi în presă, ci acolo unde trebuie".

Tavi Colen, însă, nu crede că va fi implicat într-un dosar penal. "Eu am actele care trebuie, semnate de mâna lui. Să facă declaraţiile… Nu face nimic, ăsta e un papiţoi. Eu ştiu mai bine ce acte sunt, pentru că eu am fost tot timpul în deplinătatea facultăţilor mintale. El mai calcă pe tărâmul lui Bacchus. Eu ştiu exact ce e, ştie şi el, dar se face că plouă, că nu îşi aduce aminte. Ştie foarte bine ce am vorbit şi ce a făcut, aşa că să îşi vadă de scandalul lui. Pe mine acest scandal nu mă interesează şi nu am să îl ajut să îşi facă publicitate", ne-a replicat Colen.

Şi Oprea o dă pe pace în ultima vreme: "Nu vreau să mai repet nici măcar verbal acuzele pe care i le-am adus. Mi le menţin, în acelaşi timp, pentru că eu nu vorbesc tâmpenii. Am probe pentru ele, însă îmi pare rău că le-am făcut şi din acest moment nu o să îl mai atac niciodată la persoană pe colegul Tavi Colen. (…). Vreau pace, vreau linişte, vreau iubire, vreau formaţii implinite. Nu mă mai interesează niciun scandal", a declarat Alin Oprea pentru EVZ.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wxtmOkImO7A?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Nu vreau să mai repet nici măcar verbal acuzele pe care i le-am adus. Mi le menţin, în acelaşi timp, pentru că eu nu vorbesc tâmpenii. Am probe pentru ele, însă îmi pare rău că le-am făcut."
ALIN OPREA, muzician