Ca într-un scenariu de film de serie B, masacrul din cinematograful din Aurora (Colorado) putea fi evitat dacă psihiatrul criminalului James Holmes ar fi descoperit mai repede caietul în care acesta îi descria amănunţit planul de a ucide mai mulţi oameni.

Dar exact ca în filme, caietul a rămas în cutia poştală a Universităţii din Colorado, psihiatrul neştiind că a primit un colet. James Holmes, studentul de 24 de ani, a ucist 12 persoane şi a rănit alte 58 la premierea filmului “The Dark Knight Rises” din seria Batman.

Acum, Holmes joacă scena lipsei de discernământ, purtându-se în închisoare ca un nebun. Gardienii spun că ştiu de mult acest tip de comportament la anumiţi criminali care încearcă, astfel, să-şi construiască apărarea pe motivul că nu ar fi deplinătatea facultăţilor mintale.
Tânărul le-ar fi pus gardienilor o întrebare stupefiantă, pe holurile închisorii: “Cum se termină filmul? L-aţi văzut? N-am apucat să văd finalul”, conform ziarului New York Daily News.

“Dacă m-ar fi întrebat pe mine, cu greu m-aş fi putut abţine să nu-l lovesc”, a declarat un gardian care a dorit să îşi păstreze anonimatul.
James Holmes a compărut pentru prima dată în instanţă luni, cu părul vopsit în roşu şi cu un aer absent. La trei zile după masacrul comis, tânărul a apărut pentru prima dată în public, la tribunalul din comitatul Arapahoe.
Conform presei locale, procurorii vor cere condamnarea lui la moarte, deşi o singură persoană a fost executată în Colorado în ultimii 36 de ani.
CITIŢI ŞI:

  • Atentatul din Colorado: Criminalul a trimis desene cu planurile sale unui psihiatru, înainte de tragedie
  • Rudele victimelor din Colorado către atacator: “Ai tras într-un copil de 6 ani! Mare bărbat eşti tu!” | FOTO
  • Masacrul de la Aurora, eşecul autorităţilor americane
  • UPDATE. ATAC ARMAT ÎN SUA: 12 morţi şi peste 50 de răniţi la premiera filmului "Batman". Principalul suspect, REŢINUT | VIDEO