Ce faci dacă ai pus combustibilul greșit în mașină. Daunele pot scădea semnificativ

Ce faci dacă ai pus combustibilul greșit în mașină. Daunele pot scădea semnificativ Prețul carburanților, 14 noiembrie 2023. Benzina s-a ieftinit. Sursă: Flynt | Dreamstime.com

Multor șoferi li s-a întâmplat ca, din neatenție, să alimenteze mașina cu combustibilul greșit. Această greșeală te poate costa scump, însă există ceva ce poate reduce din costurile daunelor, mai ales dacă realizezi din timp ceea ce ai făcut.

În Marea Britanie, o persoană alimentează mașina cu combustibilul greșit la fiecare trei minute și jumătate. Indiferent dacă ați pus motorină într-o mașină pe benzină sau invers, există un lucru pe care trebuie să-l evitați.

Nu porni motorul mașinii

Dacă ai constatat greșeala imediat ce ai pus combustibilul greșit, ai un singur lucru de făcut. Nu porni motorul. Pornirea motorului va permite combustibilului să circule în jurul acestuia, făcând ravagii în tot sistemul. Rezervorul de combustibil trebuie golit înainte de a conduce mașina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce motorul a fost pornit, mașina va acționa ca un solvent, ceea ce, în cele mai negre coșmaruri ale șoferilor, poate duce la înlocuirea completă a pompei de combustibil, a injectoarelor diesel, a filtrelor și a rezervorului de combustibil.

Ce faci dacă ai pus motorină într-o mașină pe benzină

În schimb, această problemă e mai puțin probabil să se întâmple, având în vedere că majoritatea pompelor de motorină nu se potrivesc în orificiul de umplere a rezervorului pe benzină.

Dacă vi se va întâmpla acest lucru, respectați aceeași regulă. Nu porniți motorul mașinii, deoarece riscați să faceți și mai mult rău. Mai mult, în aceste cazuri există și o veste puțin mai bună. Dacă ați pus motorină într-o mașină pe benzină nu ați făcut o greșeală la fel de dăunătoare pentru mașina dumneavoastră.

Motorina este un combustibil mai greu și mai uleios decât benzina și nu este la fel de ușor de aprins în motorul unei mașini pe benzină. Dacă motorina este lăsată să circule în jurul sistemului de combustibil, este posibil ca motorul să nu pornească. Însă, tot trebuie să ajungeți să spălați complet rezervorul mașinii pentru a scăpa de combustibilul rău.

Costurile de reparații vor depinde foarte mult de tipul de mașină, de cât combustibil ați apucat să introduceți în rezervor, dar și de faptul dacă ați pornit sau nu motorul, potrivit whatcar.com.