Ce faci cu pâinea care se învecheşte?

Ce faci cu pâinea care se învecheşte?

Ieri ai cumpărat o pâine abia scoasă din cuptor, fragedă şi îmbietoare. Azi, însă, nu mai este la fel de bună. Iată, mai jos, patru modalităţi rapide în care poţi să foloseşti pâinea rămasă de a doua zi.

1. Reîncălzeşte-o în cuptor, de preferat la microunde sau în baie de aburi.

2. Prepară salata panzanella. Este un fel de mâncare specific italienesc, foarte gustos şi foarte rapid de făcut.

Se taie pâinea cubuleţe de circa 2 cm. Se încing într-o tigaie trei linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând întruna, până ce devine crocantă. Se spală roşiile şi se taie mărunt. Ardeiul curăţat se taie fâşii, iar ceapa - fideluţă. Se spală busuiocul, se aleg frunzuliţele şi se toacă mărunt, iar usturoiul curăţat se presează sau se zdrobeşte. Se amestecă pâinea cu roşiile, ardeiul, ceapa şi caperele şi se adaugă oteţul bătut cu ulei, busuioc, sare şi piper şi, la sfârşit de tot, usturoiul. Se amestecă bine salata şi se lasă 30 de minute la rece.

3. Fă-ţi crutoane, dar unele mai groase, pe care să le dai prin ulei de măsline, sare şi piper şi pe care să le prăjeşti până devin crocante.

4. Dacă pâinea este rotundă, o poţi scobi şi pune într-un bol, transformând-o într-un vas pentru supă. Se poate servi cu supă de ceapă sau de roşii sau, pur şi simplu, poate fi un mod inedit de a prezenta mâncarea invitaţilor.

Sursa:Discovery

Ne puteți urmări și pe Google News