Evenimentul Zilei > Justitie > Ce face judecătoarea care l-a condamnat pe Dragnea şi l-a achitat pe Orban
Ce face judecătoarea care l-a condamnat pe Dragnea şi l-a achitat pe Orban

Ce face judecătoarea care l-a condamnat pe Dragnea şi l-a achitat pe Orban

 Geanina-Cristina Arghir, judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat pe Liviu Dragnea şi l-a achitat pe Ludovic Orban, a depus cerere de pensionare.

Consiliul Superior al Magistraturii va decide marţi asupra cererii judecătoarei.

Ea a depus cerere de pensionare anticipată, la limita 25 de ani de vechime (este judecătoare din 1994). În anul 2009 a ajuns la ÎCCJ, de la Curtea de Apel Bucureşti.

La judecarea pe fond a dosarului angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, Geanina Arghir a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare, decizie menţinută în apelul judecat de un complet de cinci judecători.

Tot ea a fost în completul care l-a achitat pe Ludovic Orban.

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel București. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului „Valiza”, achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali.

Geanina Arghir a făcut parte din Biroul Electoral Central la alegerile europarlamentare din acest an, unde a votat împotriva admiterii Alianţei USR-PLUS, decizia care a fost ulterior întoarsă de ÎCCJ.