Evenimentul Zilei > Social > Ce este și cât costă un Switch KVM?
Ce este și cât costă un Switch KVM?

Ce este și cât costă un Switch KVM?

Accesoriile IT pentru laptop desktop joaca fara indoiala un rol extrem de important pentru o operare sigura si facila. Numărul perfericelor și funcționalitatea acestora este esențială pentru buna operare a unui calculator, neexistând excepții în ceea ce privește operarea calculatoarelor prin intermediul acestora, atât în cadrul companiilor IT, cât și la nivel de utilizator individual.

Însă, pentru cei care nu sunt extrem de familiari cu domeniul IT, sintagma Switch KVM are toate șansele să nu ne sune atât de familiar.

Ce este un Switch KVM?

Denumirea de Switch KVM provine din engleză și face referire la un element extrem de important și util de retelistică în domeniul IT. Acesta este un dispozitiv din seria componentelor hardware care permite comprimarea conexiunilor dintre periferice sau conexiunea multiplă a mai multor dispozitive dekstop. Un astfel de dispozitiv ajută la crearea unui ansamblu între perifericele și comenile necesare unei bune operări PC.
Ele sunt de regulă întâlnite în companii sau centre specializate, datorită avantajelor multiple pe care acestea le oferă. Printre acestea se află numărul redus de componente, respectiv cabluri de conexiune, ceea ce permite operarea calculatoarelor cu o bună organizare, simultan, dar și accesarea a mai multor servere și platforme simultan prin utilizarea unui Switch KVM cu rol de legătură.

• Consola KVM Aten CL1000M-ATA-AG = 3180 lei
• Switch KVM Aten CS62U-A7, 2 porturi, USB = 129 lei
• Gamepad Joy-Con pentru jocuri Nintendo Switch (SW) nintendo switch joycon = 412 lei

Acest dispozitiv poate fi la fel de util și utilizatorilor individuali, atunci când vorbim de persoane pasionate în domeniul IT și care-și doresc să încerce noi experiențe. De exemplu, prezența unui astfel de Switch KVM vă poate ajuta să utilizați concomitent unul sau mai multe tipuri de calculatoare sau gadgeturi de uz larg.
Alegerea acestui dispozitiv se face ținând cont de conexiunea dorită, de tipul dispozitivelor și posibil, de numărul acestora.

Care sunt costurile pe care le implică un Switch KVM și care este durata de viață a acestuia?

Costurile unui Switch KVM sunt de regula extrem de mici, acesta făcând parte din categoria perifericelor cele mai accesibile. Pretul de pornire pentru un Switch KVM pleacă de la câțiva zeci de lei și poate ajunge până la câteva sute, în funcțiile de caracteristicile acestuia.

• Switch KVM Edimax EK-UAK2 = 140 lei
• Switch KVM Edimax EK-2U2CA, Mini = 131 lei
• Switch KVM TRENDnet TK-204UK, 2 Porturi, DVI, USB = 407 lei
• Consola Nintendo Switch + Mario Tennis Aces + NBA 2k18 (Negru/Gri) console nintendo switch = 1875 lei

Aceste dispozitive sunt extrem de ușor de conectat și configurat în rețea, iar durata lor de viață este de regulă una foarte ridicată, chiar și de ordinul anilor, datorită materialelor utilizate în concepția lor (plastic, metal etc.). Astfel, putem spune că un astfel de Switch reprezintă o investiție accesibilă și de viitor, ideală pentru pasionați, pentru angajații din domeniul IT sau cei orientați către performanțe, pentru a desluși și a se integra într-un astfel de domeniu de specialitate.

În concluzie, cu ajutorul perifericelor potrivite, operarea pe sistemele tehnologice de ultimă oră poate fi mai simplă, mai rapidă și mai degajată pentru orice utilizator. Noile articole de conexiune între periferice, precum acest Switch KVM reprezintă o inovație inteligentă care ajută la parcurgerea unor funcții multiple și la accesarea simultană a mai multor servere de informații, într-un timp mai redus și cu implicații minime.
Totodată, prezența acestor sisteme de interconectare face posibilă o mai bună organizare a utilizatorilor și a companiilor, reducând considerabil numărul punctelor și al elementelor de legătură.
Pentru mai multe informatii despre switchuri KVM, switch lite, nintendo switch joycon, console nintendo switch, mai multe console jocuri si echipamente retelistica, vizitati evoMAG.