Există și o dietă, de fapt un stil alimentar, care nu impune prea multe bătăi de cap și nici prea mari restricții. Este vorba de dieta Rina.

Despre dieta Rina se spune că este o dietă disociată care trebuie urmată pe parcursul a 90 zile și care se bazează pe combinarea alimentelor de același tip pe parcursul aceleași zile. Cei care o urmează și care au impus-o spun că principiul de bază al acesteia este tocmai interdicția de a amesteca alimentele deoarece acest lucru îngreunează digestia și provoacă probleme de sănătate.

Înainte de a urma această dietă Rina, este bine să cunoașteți câteva reguli.

În primul rând programul de masă. Micul dejun trebuie să fie servit între orele 04:00 și 12:00, prânzul de la 12:00 la 14:00, iar cina între 18:00 și 20:00.

În al doilea rând, trebuie să știți că la micul dejun se consumă doar fructe, din 2 în 2 ore, în intervalul permis, iar porția pentru cină nu trebuie să depășească jumătate din porția de alimente consumate la prânz.

O altă regulă spune că între micul dejun și prânz se lasă o pauză de 2 ore, iar între prânz și cină trebuie să fie o pauză de 4 ore. Este obligatoriu ca cina să nu depășească ora 20.00.

Sunt interzise gustările între mese și este recomandat consumul a cel puțin doi litrei de apă pe zi.

Atenție, chiar dacă dieta nu impune restricții în ceea ce privește numărul de calorii sau cantiatea de alimente consumată, totuși asta nu înseamnă că trebuie să exagerați pentru că, știe toată lumea, tot ceea ce este în exces dăunează.

Cum funcționează programul de dietă

În prima zi din cele patru sunt recomandate alimentele bogate în proteine, carne, ouă sau lactate de orice fel. Acestea trebuie asezonate cu legume proaspete sau gătite.

În cea de-a doua zi se recomandă alimentele bogate în amidon, cartofi, fasole, mazăre, năut, linte, soia, etc.

Ziua a treia de dietă este dedicată carbohidraților, fiind considerată cea mai permisivă dintre toate, deoarece este recomandat consumul de pâine, paste, ciocolată neagră, covrigi, biscuiți și alte produse de panificație etc.

În ziua a patra, autorii dietei recomandă doar fructe și legume bogate în vitamin, proaspete sau gătite. . Regula spune că acestea trebuie consumate din 2 în 2 ore, dar nu mai târziu de ora 20:00.

Ciclul se repetă, până în ziua a 29- a din lună care este dedicate detoxifierii organismului și nu trebuie omisă.

Autorii dietei Rina recomandă, pe parcursul acesteia și mișcarea, despre care spun că ajută destul de mult.

 

Cheesecake cu zmeură, fără zahăr, pentru zile călduroase de vară

Dulceață de trandafiri ca la bunica acasă