Cazul unei românce ucise pe trecerea de pietoni stârneşte indignare în SUA

Cazul unei românce ucise pe trecerea de pietoni stârneşte indignare în SUA

O româncă de 21 de ani a fost ucisă în New York în timp ce traversa regulamentar strada. Şoferul camionului de colectat deşeuri, aparţinând Primăriei, nici măcar nu a încetinit după ce a lovit-o.

Cazul a stârnit furia americanilor, declanşând o amplă campanie mediatică în numele victimelor accidentelor rutiere. Aceştia cer înăsprirea legislaţiei, o cercetare mai minuţioasă a accidentelor rutiere şi o sancţionare mai aspră a şoferilor iresponsabili.

Potrivit "New York Times", şoferul a fost identificat după câteva zile, dar este posibil să scape nepedepsit.

Roxana Sorina Buta a fost ucisă la finalul lunii mai, chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce traversa strada pe culoarea verde a semaforului. Românca locuia în SUA de la 11 ani, când a emigrat împreună cu mama ei. Tânăra îşi dorea să devină actriţă şi jucase într-o piesă de teatru numită "Him", la un teatru din Greenwick Village.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • "Era o fată foarte frumoasă, talentată şi amuzantă. Aveam un potenţial imens", a spus scenaristul şi regizorul piesei în care a jucat românca.

După tragedie, prietenii tinerei au decis să protesteze. La locul accidentului, au amenajat un loc dedicat acesteia, cu flori, fotografia ei şi un panou cu întreaga poveste. Mama tinerei doreşte să se facă dreptate pentru fiica ei. "Nimic nu o va aduce înapoi, dar am nevoie de dreptate. Era singura mea fiică, era totul pentru mine. În accidentul acela, şoferul ne-a omorât, de fapt, pe amândouă", a declarat Cristina Oprea pentru "Daily News".