Evenimentul Zilei > Justitie > CAZUL PREOTULUI OMORÂT ÎN BISERICĂ. Focşănenii vor justiţie populară: „Moarte pentru moarte!”
CAZUL PREOTULUI OMORÂT ÎN BISERICĂ. Focşănenii vor justiţie populară: „Moarte pentru moarte!”

CAZUL PREOTULUI OMORÂT ÎN BISERICĂ. Focşănenii vor justiţie populară: „Moarte pentru moarte!”

Vecinii de cartier al lui Florentin Puşcoiu cer moartea acestuia. Focşănenii au izbucnit în momentul în care tânărul le-a spus pe un ton răstit că a făcut crima la ordinul lui Dumnezeu şi că nu regretă acest lucru.

Scandalul a avut loc după ce procurorii au finalizat percheziţia la casa lui Florentin Puşcoiu. Zeci de vecini s-au strâns în faţa blocului lui Florentin Puşcoiu, în momentul în care procurorii au venit să facă percheziţia apartamentului. Focşănenii din cartierul Sud se dezic de faptele vecinului lor. Scandalul a început în momentul în care, Florentin Puşcoiu a fost luat la întrebări de ce a comis orobila crimă. „A fost ordinul Domnului. Nu-mi pare rău de ce-am făcut”, a spus tânărul Imediat vecini au început să-l huiduie. „Moarte pentru moarte, ca să nu ne mai fie frică să stăm în casă! Aşa-i cu justiţia, nu-ţi face dreptate!”, a strigat o gospodină. Corul huiduielile au acompaniat-o ăe aceasta. Deasupra tuturor s-a făcut auzit glasul unui bărbat de aproximativ 40 de ani. „Îi dă 25, şi după 25 de ani vine şi mai face alta. Acesta e dement, se cunoaşte după faţă”, s-a dat atotştiutor bărbatul. „Să se ducă dracu’!”, a conchis o bătrânică. Vecinii povestesc vrute şi nevrute despre Florentin Puşcoiu. Mai nou tânărul ar fi avut probleme cu alcoolul, ar fi fost scandalagiu, şi-ar fi bătut părinţii sau că ar fi fost condamnat pentru o faptă de tâlhărie la închisoare cu suspendare. Mai mult, spun vecinii, Florentin Puşcoiu nu ar fi de religie ortodoxă, şi ar fi adeptul unei secte neoprotestante.
Trupul preotului va fi depus în biserica unde a fost ucis
În acelaşi timp, în centrul oraşului Focşani sute de oamenii au venit la biserică pentru a aprinde lumânări şi a se ruga pentru preotul Tudor Marin. În lăcaşul de cult a avut loc astăzi o slujbă de curăţire. De asemenea, la biserică, ar urma să fie adus pentru reconstituire şi principalul suspect în acest caz, reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzaţia de omor calificat. Trupul neînsufleţi al preotului a fost dus, sâmbătă, la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Sicriul cu trupul preotului va fi depus duminică la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul".