Cazul "Elodia", pe ultima suta de metri

Cazul "Elodia", pe ultima suta de metri

Azi e o zi decisiva pentru elucidarea disparitiei avocatei Elodia Ghinescu.

Anchetatorii asteapta rezultatele oficiale ale testelor ADN, recoltate de pe uniforma de politist si de pe alte probe descoperite, cu doua saptamani in urma, intr-o rapa, langa Poiana Brasov.

„Daca vom avea certitudinea ca uniforma ii apartine politistului Cristian Cioaca, iar sangele de pe ea - sotiei acestuia, Elodia, am putea obtine un mandat de arestare pe numele acestuia chiar si in lipsa cadavrului femeii”, ne-au declarat surse din randul anchetatorilor.

Daca rezultatele testelor realizate de specialisti ai Institutului de Criminalistica din cadrul IGP vor intarzia, anchetatorii se vor confrunta cu inca o problema:  in aceasta dupa-amiaza expira interdictia de parasi tara emisa pe numele lui Cioaca de magistratii instantei supreme. Ieri, politistul suspectat de crima a petrecut la nunta surorii sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Isteria „Elodia” in presa

OTV este televiziunea care a facut din disparitia avocatei o isterie nationala. Subiectul a fost intors pe toate fetele, iar „fauna” prezenta in postul de apartament provenea din cele mai diferite domenii: vrajitoare, avocati, rude, prieteni. Chiar „reporterii” OTV se luau la harta, in direct, pe informatiile aduse.

Dan Diaconescu are experienta unor adevarate foiletoane, pseudoanchete pe teme din registrul criminalistic. Cazul tanarului impuscat de sotul Romanitei Iovan este un alt exemplu.

„Elodia” a fost o trambulina pentru audienta OTV. Cu ratinguri care sareau si de 350.000 de telespectatori, dupa orele 22.00-23.00, Diaconescu a fost de multe ori lider de audienta in ultimele saptamani, lasand in urma posturi ca Pro TV si Antena 1.

Marius Tuca a ales tot cazul „Elodia” pentru a marca revenirea pe sticla, cu un talk-show zilnic, lunea trecuta. A abordat apoi tema si in alta editie. Prezent oricum in presa, in mai mica masura, cazul a fost exploatat din ce in ce mai mult de  tabloide si nu numai. Pe 13 octombrie, „Jurnalul National” a dedicat povestii Elodiei o editie speciala.

CRONOLOGIE

Filmul unei disparitii

30 august. Avocata Elodia Ghinescu dispare de acasa.

5 septembrie. Politistul Cristian Cioaca depune plangere privind disparitia sotiei sale.

13 septembrie. Cazul intra in vizorul presei. Agentia Mediafax transmite prima stire despre Elodia Ghinescu.

14 septembrie. In apartamentul conjugal, anchetatorii gasesc urme de sange.

17 septembrie. Dosarul Elodiei Ghinescu ajunge la Parchetul General, iar parintii avocatei ofera recompensa celor care le gasesc fiica. 8 octombrie. Anchetatorii gasesc intr-o rapa de langa Poiana Brasov haine de politist patate de sange si fotografii ale Elodiei.