Radu Nemeș și-ar fi exprimat intenția de a face dezvăluiri și despre relația sa cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, susține Antena 3. Potrivit sursei citate, informațiile pe care le deține Nemeș ar indica legătura dintre Marta și Schwartzenberg, precum și conexiunile acestora cu o persoană influentă din conducerea statului român.

Omul de afaceri, considerat locotenentul lui Codruț Marta, este audiat de procurorii anticorupție, urmând să le ofere acestora informații despre conturile unde au ajuns banii din afacerile de contrabandă cu motorină.

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro. În acest dosar, el este anchetat alături de fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme.

Radu Nemeş, considerat de procurori coordonatorul grupului infracţional organizat, şi Diana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală.

Diana Nemeş a fost extrădată din SUA în 7 mai, iar soţul acesteia a fost adus în ţară în 15 mai. Instanţa a confirmat, în zilele în care au fost aduşi, mandatele de arestare preventivă emise pe numele lor în iulie 2012.

Te-ar putea interesa și: