CAZUL DETA: Avocata beizadelelor nu spune unde a stat ascuns Bogdan Roman

CAZUL DETA: Avocata beizadelelor nu spune unde a stat ascuns Bogdan Roman

Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, judeţul Timiş, reţinut vineri sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe, a fost dus ieri la audieri, după ce avocata lui, Carmen Ţăranu, a cerut ca Bogdan să se odihnească în weekend, apoi să răspundă întrebărilor formulate de procurori.

După aproape două ore, Bogdan Roman a părăsit Palatul de Justiţie din Timişoara, fiind dus înapoi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş. A ieşit zâmbind şi a refuzat să facă vreo declaraţie.

Şi avocata lui, Carmen Ţăranu, a încercat să evite întrebările legate de audierea lui Bogdan. Ea a precizat că ancheta este în curs de desfăşurare şi nu vrea să vicieze demersul acesteia. Mai mult, a refuzat să spună unde a stat ascuns fiul cel mare al primarului din Deta, din momentul în care a fost dat în urmărire generală până când a fost prins de poliţişti. Ţăranu însă susţine în continuare că Bogdan Roman s-a predat anchetatorilor, deşi aceştia spun că a fost "săltat" de pe o stradă din Timişoara.

"Bogdan Roman nu s-a predat poliţiei, ci a fost depistat. Predarea ar fi fost luată în calcul dacă, în zilele cât a fost căutat, s-ar fi prezentat, singur, la o secţie de poliţie, ceea ce nu a făcut", a declarat Mădălina Mezdrea, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. Poliţia din Deta a ieşit bine în anchetă Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, care s-a implicat în ancheta scandalului din Deta, a prezentat, ieri, un prim raport de evaluare a poliţiştilor din localitate care erau de serviciu în acea noapte. Potrivit documentelor, oamenii legii şi-au făcut datoria şi au acţionat conform procedurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât priveşte întreaga activitate a postului de poliţie, Liviu Popa a precizat că "au ieşit la iveală o serie de neajunsuri şi disfuncţionalităţi în modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către zece poliţişti, respectiv trei ofiţeri şi şapte agenţi". Şeful Poliţiei a declarat, însă, că aceste "neajunsuri" vor face obiectul unei viitoare anchete. Cum a evoluat scandalul de la Deta: 

  • Deta, episodul II: victimele fiilor primarului, agresori ai poliţiştilor
  • Cazul beizadelelor din Deta. Călin Roman, fiul primarului: "Sunt o victimă!"
  • Primarul din Deta, despre copiii săi: "Trebuia să-i iau de urechi atunci când erau mai mici. Acum este prea târziu"
  • VESTUL SĂLBATIC: Băieţii primarului din Deta "taie în carne vie"