Magistrații au luat decizia de a-i aplica o amendă judiciară lui Georgeta Melencu, după ce aceasta a refuzat de mai multe ori să se prezinte la citațiile emise. Mai mult, femeia se împotrivește să îi fie recoltate probe ADN, care să fie comparate cu probele ADN, prelevate din resturile de oase, despre care se spun că ar aparține Luizei Melencu.

Familia Melencu a acuzat în repetate rânduri procurorii DIICOT și pe cei de la Caracal despre faptul că nu și-au făcut datoria, în momentul în care au sesizat dispariția Luizei. În plus, familia susține că a fost umilită de oamenii legii, care le-au cerut să facă și testul poligraf pentru a vedea dacă spun adevărul sau nu, în legătură cu dispariția tinerei de 18 ani.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu spunea acum două zile că ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova au mers acasă la familie și au cerut să se supună prelevării de mostre ADN. „Citaţia este invocată pentru a li se ridica probele ADN. Pentru a ridica probe de ADN trebuie să ai nişte ordonanţe sau o hotărâre judecătorească. Au venit la poartă şi au spus: veniţi cu noi în maşină că avem ordonanţă, că avem hotărâre. Deci, a venit poliţia la poartă. Eu am discutat cu ei şi au spus că se întorc cu actul şi în loc să se întoarcă cu actul, cu ordonanţa în baza căreia au venit şi au vrut să îi ia, s-au întors cu o citaţie în fals”, a spus apărătorul.

Avocatul Tonel Pop solicită să se organizeze un teledon pentru Luiza, iar cu această ocazie, din banii adunați să se plătească și amenda judiciară de 5.000 de lei.