Procurorii DIICOT vor să îi deschidă dosar penal pe numele său, pentru obstrucționarea justiției, dacă nu o convinge pe Monica Melencu, mama Luizei Melencu,  să permită prelevarea probelor biologice, a declarat avocatul Tonel Pop, la RTV.

„Aproape toți procurorii de caz au fost de față și mi-au prezentat o hotărâre judecătorească privitor la recoltarea de noi probe biologice privind-o pe doamna Melencu. Nu mi-au pus la dispoziție nicio altă ordonanță sau cerere care a stat la baza acestei hotărâri, a fost luată fără citarea părților, fără citarea noastră”, a spus Tonel Pop. Avocatul a mai spus că nu a sfătuit familia Melencu să nu se prezinte la DIICOT.

„Au ținut (procurorii, n.r.) foarte mult să-mi pună în vedere tot felul de dispozițîi penale, în sensul că îmi vor face un dosar penal – dacă nu explic sau nu spun sau nu mă raliez poziției dânșilor, în sensul în care să o conving pe doamna Melencu să se prezinte și să i se ia probe biologice. Atunci îmi vor face un dosar penal, explicându-mi care sunt prevederile penale privind obstrucționarea justiției”, a mai declarat acesta. Avocatul Tonel Pop a spus că este confidențial modul în care își consiliază cliențîi. Mama Luizei a fost citată joi, la sediul DIICOT București, pentru a i se preleva probe biologice, dar nu s-a prezentat