HALUCINANT: Criminalul se plimbă liber deşi şi-a recunoscut fapta. Victima acestei crime terifiante se răsuceşte în mormânt

HALUCINANT: Criminalul se plimbă liber deşi şi-a recunoscut fapta. Victima acestei crime terifiante se răsuceşte în mormânt

Nicuşor Cârdei, principalul suspect, şi-a recunoscut faptele după cinci ani în care ancheta procurorilor a bătut pasul pe loc. Neavând probe solide, ci doar mărturisirea, oamenilor legii le e teamă ca autorul să nu-şi schimbe declaraţia dacă îl arestează.

Caz fără precedent la Suceava. Un individ în vârstă de 30 de ani acuzat că a violat o femeie, mamă a şapte copii, a desfigurat-o în bătaie, după care a omorât-o, este judecat în stare de libertate fără să fi făcut măcar o zi de puşcărie pentru fapta sa. Terifianta faptă s-a petrecut în octombrie 2006, în comuna suceveană Bilca, însă procurorii criminalişti au reuşit recent să-l identifice pe autor şi să-l trimită în judecată. "Avea ochii fărmaţi, era muşcată de sâni şi avea o pată mare de sânge pe burtă" În seara zilei de 10 octombrie 2006, Maria Galan, o femeie în vârstă de 56 de ani, mamă a şapte copii, a fost violată şi apoi ucisă. Crima s-a petrecut în jurul orei 22.00. Asasinul a atacat-o pe femeie în drum, a târât-o în apropiere şi violat-o cu sălbăticie, după care a dus-o lângă un pârâu, aflat la 100 de metri de stradă, unde a omorât-o.    Crima a fost de o violenţă extremă, criminalul bătând-o cu sălbăticie pe femeie şi muşcând-o de sâni. În urma necropsiei s-a stabilit că aceasta a murit ca urmare a asfixierii, după ce a fost strânsă de gât.

Nicu Galan, fiul victimei, este cel care şi-a găsit mama şi păstrează şi astăzi imaginea acea terifiantă. "În ziua crimei, seara, pe la 22.00, s-a dus să o întâmpine pe una dintre surorile mele, care venea de la muncă, iar cineva din familie mergea să o aducă întotdeauna, deoarece îi era frică să meargă singură. A venit sora mea acasă, dar mama nu. Prima dată am sunat-o pe telefonul mobil, dar nu a răspuns, deşi am tot insistat", îşi începe povestea Nicu Galan. Abia a doua zi, la ora 16.00, când operaţiunile de căutare erau în plină desfăşurare, chiar el, împreună cu un consătean, avea să-şi găsească mama în albia pârâului Bilca. "Era dezbrăcată complet, capul era în apă, acoperit cu un batic. Avea ochii fărmaţi, era muşcată de sâni şi avea o pată mare de sânge pe burtă", sunt imaginile de coşmar de care Nicu Galan nu va scăpa toată viaţa. "A făcut batjocură de nevasta mea, femeia cu care am făcut şapte copii şi cu care am trăit 30 de ani, şi e bine mersi în libertate. Sper ca nici Dumnezeu să nu-l primească în mormânt pe criminal", era revoltat Dragoş Galan, soţul victimei. De ce îl judecă în stare de libertate Au trecut patru ani de atunci, iar joi după-amiază procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au transmis un comunicat prin care anunţau că l-au prins pe criminalul de la Bilca şi l-au trimis în judecată. În stare de libertate. Suspectul se numeşte Nicuşor Cîrdei, zis Rubin, în vârstă de 30 de ani, şi era în capul listei de suspecţi încă de la început, însă nu au fost probe suficiente împotriva sa. Cîrdei a fost plecat şi la muncă în Italia şi s-a întors în decembrie 2011. Între timp, a fost dus de două ori la detectorul de minciuni şi a ieşit nesincer de fiecare dată. În cele din urmă a recunoscut singur fapta, spunându-le anchetatorilor, "că trebuie să plătească pentru ce a făcut". Motivul pentru care l-au lăsat în libertate a fost, susţin anchetatorii, că şi-a recunoscut fapta, însă surse judiciare ne-au mărturisit că adevăratul motiv este că, dacă suspectul s-ar suci şi şi-ar schimba declaraţiile, probatoriul anchetatorilor ar scârţâi serios. Cîrdei va fi judecat pentru infracţiunea de viol urmat de moartea victimei.

Ne puteți urmări și pe Google News