Evenimentul Zilei > Politica > Vremuri tulburi în PSD. Decizie de ultim moment a lui Cătălin Rădulescu. „Începe un fel de vânătoare de vrăjitoare”
Vremuri tulburi în PSD. Decizie de ultim moment a lui Cătălin Rădulescu. „Începe un fel de vânătoare de vrăjitoare”

Vremuri tulburi în PSD. Decizie de ultim moment a lui Cătălin Rădulescu. „Începe un fel de vânătoare de vrăjitoare”

După şedinţa CexN al PSD, care a avut loc vineri, deputatul Cătălin Rădulescu a afirmat că se va constitui un „grup de intelectuali” în înteriorul formaţiunii politice care ca decide candidatura la funcţiile de conducere în partid. Rădulescu a mai spus că el va candida la funcţia de vicepreşedinte.

 

„Eu cred că voi candida la Congres, așa cum cred că vor candida mulți dintre colegii și prietenii mei, dar vreau să văd ce se întâmplă în continuare. Văd că este o luptă pentru putere în PSD, noi nu am înțeles nimic de fapt din votul de pe 26, după care cred că grupul nostru de oameni intelectuali ne vom întâlni și vom lua o decizie în interiorul partidului nostru, ca să ne constituim ca și grup și sigur, să ne anunțăm candidaturile și cu susținerile și pentru candidatura la președinția partidului și ce va urma mai departe (…). Eu dacă candidez, voi candida pentru funcția de vicepreședinte”, a declarat parlamentarul

De asemenea, Rădulescu a mai spus că în prezent, PSD se confruntă cu o situaţie dificilă în care se urmăreşte eliminarea celor care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea.

„În primul rând, partidul ar trebui să se consulte cu absolut toată lumea și să nu facă greșeala pe care au început s-o facă unii dintre liderii partidului sau așa-numiți lideri, care încearcă să facă un fel de vânătoare de vrăjitoare, ca s-o numesc așa și să încerce să îndepărteze din funcții sau să limiteze accesul la funcțiile din partid unor oameni pe care dintr-o eroare ei consideră că au fost în echipa președintelui Dragnea sau apropiați de președintele Dragnea, ceea ce este o prostie. Oameni de exemplu ca Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu, Cătălin Rădulescu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu, Dorel Căprar, noi nu am fost oamenii unui președinte, noi suntem oameni vechi în PSD, din păcate pentru unii sau pentru alții, suntem intelectuali, nu avem facultăți făcute nici la SRI, nici nu provenim din tot felul de meserii, de genul vânzători de cârnați, tractoriști, șoferi și atunci încercarea de a se prelua puterea de anumiți indivizi din partid sau încercând să se impună în partid cred că e o mare greșeală”, a completat Cătălin Rădulescu.

La şedinţa CexN al PSD s-a hptărât ca pe data de 29 iunie să aibă loc un congres extraordinar.