Cât porumb modificat genetic cultivă România

Cât porumb modificat genetic cultivă România

Suprafeţele cultivate cu porumb moficat genetic în România sunt în scădere şi probabil că anul acesta vor fi mai puţin de 300 de hectare cu porumb modificat genetic, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, astăzi, cu ocazia inaugurării noului sediu al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti.

Acesta a mai afirmat, pe de altă parte, că va fi realizată o modificare legislativă pentru a lămuri problema impozitării utilajelor agricole înregistrate.

"Vom scoate această taxă pentru utilajele care sunt înregistrate la primărie cu plăcuțe galbene. Nu este normal ca fermierii să plătească impozit pentru o combină ca şi pentru un X5 (BMW) sau alte limuzine care merg pe drumurile publice. Codul fiscal este în discuţie în Parlament şi odată cu modificarea Codului fiscal va intra în vigoare şi această modificare", a explicat șeful de la Agricultură.

Mai multe controale în piețe

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, vor fi intensificate controalele în pieţe după introducerea Registrului industriilor alimentare. Acesta este un act normativ, deocamdată în stadiu de proiect, care impune tuturor operatorilor economici din domeniul producerii produselor alimentare să se înscrie în acesta, fiind totodată actul cadru pentru care urmează să se elaboreze norme tehnice şi control în toate domeniile de activitate ale industriei alimentare.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti a inaugurat, astăzi, un nou sediu, cu ajutorul unei finanțări obținute prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Creşterea Competitivităţii Economice, în valoare de peste 37,1 milioane lei.

CITIȚI ȘI:

  • Agricultura cu OMG-uri este o agricultură în lohn?
  • Fermierii către Tabără: "Vrem să cultivăm organisme modificate genetic"
  • Război în guvern încolţit din plante modificate genetic