Evenimentul Zilei > International > Cât de periculoasă e relaxarea restricțiilor? Iată ce se întâmplă în China și Germania!
Cât de periculoasă e relaxarea restricțiilor? Iată ce se întâmplă în China și Germania!

Cât de periculoasă e relaxarea restricțiilor? Iată ce se întâmplă în China și Germania!

Dacă majoritatea țărilor europene abia încep să renunțe la măsurile de restricționare impuse pentru a stăvili răspândirea SARS-Cov-2,  alte state sunt ceva mai avansate, Ce concluzii putem trage din evoluția pandemiei în China, Germania sau Danemarca, aflăm din ziarul francez Les Echos!

“Începând de luni, francezii au voie din nou să se deplaseze fără declarație, să se plimbe mai mult de o oră sau să călătorească mai mult de un kilometru în jurul casei lor. Același vânt de libertate bate și în Spania, unde restricțiile au fost ridicate luni în anumite regiuni ale țării.

Cu toate acestea, nu se pune problema de a lăsa garda jos, în întreaga lume, statele se tem de venirea unui al doilea val de contaminare odată cu ridicarea restricțiilor.

Dacă în Franța este încă prea devreme pentru a vedea efectele, creșterea numărului de contaminări în mai multe țări poate servi drept exemplu.

Germania, Austria, Danemarca, dar și China și Coreea de Sud sunt într-adevăr mai avansate în procesul de relaxare.

 Noi cazuri de contaminare în China

China pare să limiteze cu succes pandemia de coronavirus. Orașul Wuhan, leagănul epidemiei, a ieșit pe 8 aprilie din două luni și jumătate de carantină totală, iar rezidenții pot părăsi orașul după izolarea forțată. Cu toate acestea, noile cazuri de contaminare determină țara să se teamă de un al doilea val.

Luni, orașul Wuhan a raportat cinci noi cazuri de contaminare. Acestea apar a doua zi după anunțarea primului caz, după mai mult de o lună de liniște. Toate aceste cazuri au fost identificate în cadrul aceluiași complex rezidențial.

Reapariție virusului împinge municipalitatea să lanseze un plan masiv de depistare a populației pozitive.

„Șapte provincii au raportat noi infecții în ultimele 14 zile, iar cazurile grupate continuă să crească”, a declarat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate.

Duminică, orașul de nord-est Shulan, care se învecinează cu Coreea de Nord, a fost parțial închis după descoperirea a 11 noi cazuri de infecțir. Marți, regiunea a identificat doar un singur caz nou de contaminare.

 Coreea de Sud, forțată să închidă barurile și cluburile

Citată de mult timp ca exemplu în lupta împotriva coronavirusului, Coreea de Sud revine asupra relaxării după  ce s-a constatat o recrudescență a cazurilor de contaminare.

De o săptămână, viața începuse să-și reia cursul, dar, în acest weekend, Seul, provincia vecină Gyeonggi și orașul Incheon au decretat închiderea cluburilor și a barurilor.

O sursă de contaminare a apărut în Itaewon, un cartier multicultural cunoscut pentru cluburile de noapte și barurile sale, după ce un bărbat depistat pozitiv la noul coronavirus a vizitat cinci localuri din cartier în noaptea de 1 spre 2 mai.

Duminică, din cele 34 de noi cazuri de  Covid-19 din Coreea de Sud, 24 au fost legate de acest focar, potrivit Centrului coreean pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC). În total, 7.200 de persoane ar fi vizitat aceste localuri în weekend.

 Rata de infectare crește în Germania

În Germania, relaxarea este deja avansată. Începând cu 20 aprilie, magazinele comerciale cu o suprafață mai mică de 800 de metri pătrați au primit permisiunea să primească din nou clienții, iar din 4 mai, unii elevi s-au întors la școală. În unele zone mai puțin afectate, cafenelele și barurile au primit permisiunea să redeschidă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE