Evenimentul Zilei > Justitie > Cât a câștigat Anamaria Prodan în instanță, în procesul contra fotbalistului Dennis Man
Cât a câștigat Anamaria Prodan în instanță, în procesul contra fotbalistului Dennis Man

Cât a câștigat Anamaria Prodan în instanță, în procesul contra fotbalistului Dennis Man

Anamaria Prodan a câștigat în instanță 350.000 de euro în procesul împotriva fotbalistului Dennis Man. Litigiul dintre cei doi a vizat o clauză de exclusivitate pe care jucătorul a avut-o în contract și pe care nu a respectat-o.

Anamaria Prodan a câștigat suma de 350.000 de euro în procesul pe care l-a purtat împotriva jucătorului de fotbal Dennis Man. Suma reprezintă penalități contractuale și dobânda legală penalizatoare aferentă acestei sume, calculată de la 27.05.2021.

„Litigiul de pe rolul Tribunal Ilfov a vizat raportul contractual dintre Anamaria Reghecamf și Dennis Man. Mai exact, sportivul de performanță a semnat, la data de 04.09.2016 , un contract de intermediere valabil pe o durată de cinci ani cu agentul de jucători în cadrul căruia s-a instituit o clauza de exclusivitate în favoarea agentului referitoare la negocierea și încheierea viitoarelor contracte sportive ale jucătorului.

De asemenea, părțile au instituit o clauză penală în valoare de 350.000 de euro în cazul în care una dintre ele nu respectă prevederile contractului de intermediere”.

Anamaria Prodan a obținut în instanță suma de 350.000 de euro

Astfel, Tribunalul Ilfov a constatat că jucătorul și-a încălcat obligațiile contractuale, în sensul că deși avea obligația contractuală de a nu purta negocieri pe cont propriu sau prin alți agenți și de a nu încheia un nou contract cu alte cluburi în absența reclamantei acesta s-a angajat în negocieri și a încheiat un nou contract cu Palma 1913, la care evoluează de la începutul lunii februarie a anului 2021, se arată în motivarea instanței.

Instanța a stabilit și dacă este vorba despre dol sau nu. Potrivit acesteia, dolul este acel viciu de consimțământ care constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin mijloace viclene, pentru a o determina să încheie un act juridic pe care altfel nu l-ar fi încheiat sau l-ar fi încheiat în alte condiții.

Astfel, s-a remarcat faptul că jucătorul a semnat personal contractul, astfel că a luat cunoștință de clauzele incluse în el.

La dosar au fost depuse de Anamaria Prodan și conversații de pe whatsapp care să arate faptul că Dennis Man cunoștea faptul că dacă nu respectă obligațiile contractului trebuie să o despăgubească.

Tribunalul Ilfov a decis și că actul semnat între cei doi a fost încheiat cu respectarea dispozițiilor legale, în sensul că impresara s-a angajat să îl pună pe fotbalist în legătură cu diferite cluburi de fotbal cu care acesta să încheie contracte.

 De asemenea, în calitatea sa de fotbalist, pârâtul nu poate invoca faptul că nu a cunoscut modalitățile concrete de impresariat practicate de agenții de jucători. În plus, contractul a fost evident negociat între cele două, părți, fără a se pune astfel problema că acesta să fie unul abuziv, informează clujust.ro.