Casele sociale-fantomă ale lui Sorin Oprescu

Casele sociale-fantomă ale lui Sorin Oprescu

Primarul general a promis că rezolvă 44.000 de cereri pentru locuinţe sociale. Nu a rezolvat nici un sfert din ele.

Candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, promitea pe 18 mai 2008 că va asigura locuinţe sociale pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate, dacă va fi ales primar.

El explica la acea vreme că are soluţii pentru rezolvarea favorabilă a celor 44.000 de cereri în Bucureşti. Oprescu spunea că o posibilitate ar fi începerea construc­ţiei de blocuri cu patru etaje, la preţuri rezonabile, în sudul Capitalei. S-a construit puţin. Evacuaţii, duşi de nas Primăria Capitalei a finalizat 184 de apartamente care erau în lucru în momentul în care Sorin Oprescu a devenit primar general, iar în anul 2010 a solicitat guvernului să cumpere aproximativ 3.500 de apartamente de pe piaţa imobiliară, în care să fie mutaţi cei care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat. Atât a făcut edilul-şef al Capitalei în cei patru ani de mandat. Şi, pentru că au văzut că sunt duşi cu vorba, edilii de sectoare au început să construiască singuri şi să nu mai aştepte după municipalitate.

Chiliman cumpără singur, Onţanu construieşte cu MDRT

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut Consiliului General al Capitalei să fie împuternicit să cumpere singur locuinţe de pe piaţa liberă şi să construiască. "A spus că s-a săturat să mai aştepte după Primăria Capitalei", au explicat surse din cadrul Consiliului.

Astfel, s-au cumpărat peste 120 de locuin­ţe din complexul Cartierul Latin din Prelungirea Ghencea şi din comple­xul Lacul Morii, din apropierea Pie­ţei Giuleşti.

Spre deosebire de sectorul 1, edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, face inves­ti­ţia împreună cu Ministerul Dez­vol­tării şi cu sprijinul Ministerului Apărării. Aproximativ 2.100 de apartamen­te vor fi în Pantelimon, pe strada Fa­brica de Glucoză se vor ridica 1.400 de apartamente, iar pe strada Au­ru­lui, alte 48 de apartamente. "Doresc să demarez construcţia, în partea de sud a oraşului, a unor blocuri cu patru etaje, la prețuri rezonabile.“ SORIN OPRESCU, declaraţie din 2008

ACUZAŢII

"Primăria Capitalei nu a fost corectă"

În decembrie 2011 a fost mutată din apartamentul ei situat pe strada Ion Câmpineanu, în blocurile "Gemenii" din piaţa Naţiunile Unite.

"Am fost repartizaţi aici pentru că ni se reabilitează seismic blocul. Ni s-a spus că va fi gata în patru-cinci ani. Nu prea au fost corecţi cei de la Primăria Capitalei", a explicat doamna Maria. Ea s-a mutat aici cu băiatul care are un handicap.

"Când am venit nu aveam apă caldă, gaze sau lumină. Am plătit noi 2.000 de lei contractul de electricitate şi cel de gaze. Nu este corect, sper să ne dea primăria banii înapoi", a mai povestit femeia.

Ea mai plăteşte şi chirie, aproape 200 de lei, iar factura la gaze este uriaşă, pentru că sunt apartamente goale, iar municipalitatea nu a montat repartitoare şi nici nu vrea să suporte cheltuielile de la aprtamentele goale. Citiți și:

  • INTERVIUL 2+1. Nicuşor Dan: 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu
  • TOP 10 minciuni ale lui Oprescu