Evenimentul Zilei > International > Căsătoriile între homosexuali vor fi permise în Marea Britanie, din 2015
Căsătoriile între homosexuali vor fi permise în Marea Britanie, din 2015

Căsătoriile între homosexuali vor fi permise în Marea Britanie, din 2015

Coaliţia de guvernământ va continua să susţină propunerea privind aprobarea căsătoriilor între homosexuali, la intervenţia personală a premierului David Cameron, relatează "Daily Mail".

Liberal-democrata Lynne Featherstone va dezvălui planurile de a legifera mariajele între persoane de acelaşi sex, înainte de 2015. Ministrul pentru egalitatea şanselor va mai anunţa că Marea Britanie ar trebui să fie un "lider mondial pentru susţinerea drepturilor homosexualilor".
Susţinând că este "un campion al promovării drepturilor homosexualilor", Featherstone va risca să stârnească noi controverse afirmând că şi coaliţia guvernamentală ar trebui să meargă şi mai departe, în viitor. În prezent, homosexualii şi lesbienele au dreptul de a încheia parteneriate civile, care le oferă multe dintre avantajele legii căsătoriilor, dar termenul de "mariaj" nu este folosit.
O consultare pe această temă va începe în martie, urmând să fie modificată legea. Cuplurile homosexuale nu vor avea totuşi dreptul să se căsătorească în biserici sau în alte clădiri cu specific religios, chiar dacă unele confesiuni ar vrea să-şi ofere serviciile în acest scop.
Surse din coaliţie au declarat că miniştrii sunt hotărâţi să facă schimbarea înainte de alegerile viitoare.

                                                                                                                                                                                                                                             democrata

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: