Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa verde, ”valabilă” un an
Casa verde, ”valabilă” un an

Casa verde, ”valabilă” un an

Beneficiarii programului „Casa Verde” au la dispoziţie 12 luni ca să-şi monteze sistemele alternative de încălzire.

Cei care vor să-şi monteze panouri solare cu bani de la stat au la dispoziţie, începând de astăzi, 12 luni ca să finalizeze lucrările, potrivit unui ordin semnat de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care a fost  publicat azi în Monitorul Oficial. 

Astfel, cei care au încheiat contract cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru a-şi monta un sistem de încălzire alternativ –  de exemplu: panouri solare, centrale pe bricheţi, erau obligaţi să finalizeze investiţia până pe 15 decembrie 2010, indiferent când semnau  contractul pe 1 iunie sau pe 1 decembrie 2010. 

”Procedura de avizare şi de contractare a lucrărilor este destul de lungă. Am primit şi semnale din teritoriu în acest sens. De aceea am decis să dăm omului mai mult timp ca să-şi finalizeze lucrare, altfel existând riscul  ca beneficiarul să se trezească, la jumătatea lucrării, că nu mai poate deconta banii de la AFM”, a explicat pentru EVZ preşedintele AFM, Gheorghe Popescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.