"Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"

"Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"

O fetiţă de doi ani şi jumătate a aflat unde locuieşte Moş Crăciun.

Congo, Papua, Mexic, Islanda, Groenlanda, Franţa, Marea Britanie sau Rusia sunt doar câteva din cele 40 de state pe care Mara Ioana Jianu, o puştoaică de doar doi ani şi jumătate, le recunoaşte deja pe harta lumii. Totul a început dintr- o joacă. A găsit într-o pungă de pufuleţi un glob pământesc cât un bulgăre. Bunicul i-a arătat întâi România, apoi America.

După câteva zile, i-a cumpărat o hartă, mare cât ea, şi i-a vorbit despre cangurii din Australia, despre pinguinii din Antarctica sau despre elefanţii din India. Acum, Mara ţi le arată singură pe fiecare în parte. "Mara, dar unde e casa lui Moş Crăciun?". Şi răspunsul vine repede: "La Cotroceni".

Fan "Clopoţica"

Astă-vară, în prima vizită la străbunicii din Maramureş, Mara a întrebat: "Mami, de ce nu mai cântă cocoşul? Nu mai are baterii?". Tot un fel de jucărie sunt şi cele două pisici pe care le smotoceşte fără drept de replică.

Ca orice copil, şi Mara e un fan înfocat al dulciurilor. "Mamaie, îmi faci gogoşi? Te ajut?", spune ea, în timp ce scoate din dulapul de bucătărie făina şi zahărul vanilat.

Dacă părinţii i-ar da voie, Mara ar petrece ore în şir uitându- se la desene animate. "Clopoţica, nu fugi! Vin ciulinii! Nu fugi!", strigă cu mâinile ridicate precum microbiştii în timpul unui derby important.

Însă cel mai mult îl iubeşte pe Matei, verişorul ei de numai un an. "Te iubesc de nu mai poooot!", îi spune Mara când se întâlnesc, apoi chicotesc amândoi de bucurie. "Matei, spune «mama», «ta-ta»", încearcă să-l deprindă pe micuţ tainele primelor cuvinte, chiar şi ea vorbeşte încă destul de stâlcit.

Iar dac-o întrebi "Cine e cel mai cuminte copil din lume", tot pe Matei îl dă drept exemplu. "Io fac 'iele, mami. Am supă'at-o pe Mamaie! Ia'tă-mă, Mamaie", zice, cu ochii înlăcrimaţi, atunci când mai face câte o boacănă. Totuşi, "relele" pe care le face nu sunt atât de mari încât să-l ţină pe Moş Crăciun departe.

Ne puteți urmări și pe Google News