Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa electronică, o realitate în Germania
Casa electronică, o realitate în Germania

Casa electronică, o realitate în Germania

Aparate electronice care-şi fac treaba atunci când curentul este mai ieftin, calorifere pe care să le poţi porni sau închide de la distanţă cu ajutorul telefonului mobil - toate acestea şi multe alte facilităţi nu ţin de domeniul viitorului ci sunt deja o realitate.

Anume într-o locuinţă ultramodernă, o casă numită E-house, cum este cea prezentată la târgul internaţional de electronică şi telecomunicaţii IFA de la Berlin. 
E-house, locuinţa computerizată, prezentată publicului în aceste zile la Berlin cuprinde, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, şapte încăperi, toate conectate la un sistem central.

În baza unor senzori pentru amprente digitale instalaţi la intrare, poarta se deschide automat. Nu însă pentru persoanele neautorizate. Acestea trebuie să apese, pe mai departe, pe butonul soneriei, urmând să li se deschidă din interior. Aici, în interior, cu ajutorul camerelor video de la intrare, locatarii vor şti cine sunt vizitatorii. Şi nu numai din interior.

Prin intermediul aşa-numitului smart-phone se poate vedea şi de la distanţă cine e în faţa uşii. Mai mult decât atât, cu aceste persoane se poate şi comunica. Le poţi spune că nu eşti acasă, când să revină sau, dacă e poştaşul, îi poţi deschide uşa de la distanţă pentru a lăsa coletul în hol. Şi îi poţi spune să inchidă uşa după plecare.

Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: