Casă de schimb, spartă în Cluj

Casă de schimb, spartă în Cluj

O casă de schimb valutar din centrul oraşului Cluj-Napoca a fost spartă, azi-noapte, anunţă Mediafax.

Potrivit unor surse din Poliţie, în unitate nu se afla niciun angajat în momentul spargerii.

Conform surselor citate, în această dimineaţă, în jurul orei opt, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că sistemul de închidere de la casa de schimb valutar este rupt, iar Poliţia a trimis mai multe echipe la faţa locului pentru a face investigaţii.

Deocamdată nu se ştie dacă atacatorii au furat bani din casa de schimb valutar.Patronul casei de schimb valutar, Iosif Botar, a declarat că în incinta unităţii există o cameră de supraveghere, iar casa de schimb era conectată la un sistem de alarmă, care însă nu s-a declanşat pentru că, probabil, autorii spargerii au tăiat firele.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu ştim cât s-a furat, dar marţi seară în casa de schimb valutar era suma de 160.000 de lei" - Iosif Botar, citat de Mediafax

Atac la bancă

În urmă cu două săptămâni, patru persoane au jefuit o sucursală a Băncii Transilvania, dintr-un cartier rău famat al oraşului Cluj Napoca.

Casieriţa şi paznicul clădirii au fost răniţi uşor, iar hoţii au reuşit să fugă cu 70.000 de euro. Vinovaţii nu au fost încă arestaţi. O parte din vină o poartă şi firma de pază care asigura securitatea clădirii: niciun agent nu s-a prezentat la locul faptei, chiar dacă butonul de panică a fost acţionat.

Crima de la Braşov, încă fără vinovaţi

Ne întoarcem din nou în timp, mai exact acum o lună, când, la Braşov, două persoane mureau şi una era grav rănită, după un atac armat la o casă de schimb valutar din municipiul Braşov.

Mai întâi, poliţia l-a numit principal suspect pe Serghei Gorbunov, despre care urma să aflăm că este un condamnat eliberat dubios pe motive medicale şi dat în urmărire generală.

Apoi, poliţia braşoveană şi-a îndreptat atenţia spre un alt suspect, Serghei Gribenco. Singurul supravieţuitor al atacului, Răzvan Grusin, a declarat că Gribenco este vinovatul.