Cartierul lui Tarzan îşi serbează ziua

Cartierul lui Tarzan îşi serbează ziua

Weekendul acesta au loc Zilele Cartierului Freidorf, locul unde s-a născut Johnny Weissmuller, cel mai cunoscut interpret al lui Tarzan.

În acest weekend, timişorenii vor sărbători, pentru al patrulea an consecutiv zilele Cartierului Freidorf, locul unde în urmă cu 106 s-a născut cel mai cunoscut interpret al lui Tarzan, Johnny Weissmuller.

Astfel, azi, începând de la ora 10.00, cei mici vor putea participa la un concurs de ciclism, în Parcul Petofi, la o competiţie de desene pe trotuar în faţa Liceului Auto şi, de la ora 12.00, va avea loc un concurs de pictură.

O oră mai târziu, va începe Cupa Freidorfului la fotbal, la care participă mai multe echipe din cartier. Iar diseară, de la 18.00, timişorenii vor putea asculta concertul susţinut de trupele rock Sanctuar şi Kiroptera. Seara se va încheia, de la ora 21.00, cu o discotecă în aer liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzică populară şi discotecă

Mâine seară, pe scena din Parcul Petofi vor urca Ansamblul Timişul al Casei de Cultură, precum şi soliştii Vasile Conea, Camelia Florea, Geanina Beleiu, Dolores Dongea şi Nicoleta Bensar. Iar de la 21.00 va avea loc din nou discotecă în aer liber.

Zilele Cartierului Freidorf se vor încheia duminică seara, cu un concert de muzică populară de la ora 18.00 şi cu o discotecă în aer liber, tot de la ora 21.00.

Localnicii din Cartierul Freidorf spun că sărbătoarea lor e sub egida lui Weissmuller deoarece el a fost adevărata personalitate a locului. Potrivit lui Dan Regea, preşedintele consiliului consultativ de cartier, ideea festivalului "e să socializăm cele patru etnii care locuiesc aici, români, sârbi, maghiari şi germani, în deplină armonie".

Pentru anul viitor, consiliul a pregătit o propunere prin care primăria să acceseze fonduri europene pentru popularizarea lui Johnny Weissmuller. "Vrem să facem o statuie şi să integrăm în circuitul turistic acest cartier, mai ales că e cunoscut locul unde s-a născut Weissmuller. Şi să publicăm nişte materiale informative pentru ca turiştii şi tinerii din cartier să fie mai informaţi", conchide Regea.