Cartea saptamanii: "Uluitorul Maurice"

Cartea saptamanii: "Uluitorul Maurice"

Una dintre cele mai apreciate carti ale lui Terry Pratchett, "Uluitorul Maurice si Rozatoarele lui educate", a fost lansata dupa "Scotidusii liberi" la Editura Corint Junior.

Povestirea este plasata in celebra "lume Disc" si i-a cucerit imediat pe toti fanii lui Pratchett, fiind distinsa cu Premiul Carnegie Medal pentru literatura.

Uluitorul Maurice este o pisica vorbitoare care isi conduce Rozatoarele Educate, un grup de sobolani vorbitori, din oras in oras unde, alaturi de un baietel care stie sa cante la fluier, ii pacalesc pe locuitori.

Escrocheria este orches-trata de Maurice si functioneaza per-fect. Sobolanii intra in oras si incep sa distruga recoltele, si chiar cand satenii ajung la limita rabdarii apare complicele lui Maurice, baiatul cu fluierul, care se ofera sa scoata sobolanii din oras cantand la fluierul sau "fermecat" in schimbul unei sume de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Sobolanii au devenit inteligenti dupa ce au mancat resturi aruncate in spatele "Universitatii Nevazute", iar Maurice a inceput sa vorbeasca si el dupa ce a mancat unul dintre sobolani.

Chiar daca escrocheriile merg bine, sobolanii nu sunt multumiti. Liderul lor, Hamnpork, il uraste pe Maurice, iar Dangerous Beans, un sobolan aproape orb, dar care este foarte respectat, vrea sa intemeieze o colonie de sobolani si sa renunte la "prietenia" cu Maurice. 

Pratchett a creat din nou o poveste minunata cu un conflict intrigant si rasturnari de situatie. Intreaga poveste este scrisa in stilul sau inconfundabil prin care creeaza personaje indragite si situatii comice savuroase.

Dialogul amuzant si sentimentul de participare la evenimentele din Lumea Disc transforma aceasta carte intr-o lectura deosebit de placuta.

Terry Pratchet a devenit unul dintre cei mai indragiti autori englezi si pentru faptul ca discuta frecvent cu fanii sai prin intermediul internetului.

Inca din 1992 acesta a infiintat un forum on-line unde discuta cu cititorii despre cartile sale. Acum fanii ii pot scrie autorului pe site-ul terrypratchettbooks.com.