Carnavalul turistilor

Carnavalul turistilor

Familia Flinstone, Contele Dracula, D’Artagnan, Ducele Nebun sau Mexicanul Singuratic au petrecut, in prima seara a noului an, la Cabana Gura Diham, din Busteni.

Nu, nu este vorba de celebrele personaje in carne si oase, ci de cativa turisti deghizati, pusi pe sotii. Ei s-au distrat la un inedit carnalal, devenit deja o traditie la aceasta cabana. 200 de turisti din toata tara au cantat si au dansat sub diferite masti, care mai de care mai hazlii.

Ei se intalnesc la acest carnaval pe 1 ianuarie de mai bine de 15 ani, cu acelasi chef de distractie, dar cu „fete” noi, in functie de inspiratie si de actualitate. Anul acesta, in centrul atentiei au fost Familia Flinstone, Contele Dracula si Clownul cel Trist.

Curcan la tava pentru petrecareti

Ne puteți urmări și pe Google News

Atat costumele, cat si sceneta au fost realizate in cele cateva zile in care turistii cazati la cabana s-au cunoscut si s-au imprietenit. Concurentele la titlul de miss au incins spiritele.

„Venim de mai bine de 15 ani la Cabana Gura Diham pentru a petrece Sarbatorile si in special pentru acest Carnaval care este cu adevarat ceva special. Distractia este pe masura si merita ca in fiecare an sa ne gandim la alta recuzita, pentru a impresiona juriul care este destul de exigent”, ne spune Mexicanul Singuratic, alias Bogdan Stanica din comuna Lipnita, judetul Constanta.

Si pentru ca efortul lor nu putea trece nerasplatit, cabanierii i-au premiat pe cei mai vechi si mai  trasniti petrecareti cu un curcan la tava. „Ca in fiecare an, organizam un Carnaval pentru turistii din cabana. Le oferim concursuri de dans, de miss, dar si de parada a costumelor trasnite cu care acestia se mandresc in fiecare an”, ne-a spus Costi Luca, cabanier la Gura Diham. 

Atmosfera incinsa la maximum s-a stins cu mari regrete abia spre dimineata, dar cu satisfactia ca au pasit in noul an cu multa pofta de viata.