Editura Evenimentul si Capital

De ce n-a venit Carmen Iohannis la Parchet? Pentru că Klaus Iohannis e Președinte cu P mare. România lui Cristoiu

Autor: | | 3 Comentarii | 13671 Vizualizari

În goana după rating și tiraj cum se exprimă minimalizator oamenii de cultură, presa a născocit așa zisul numărul unu în viața publică. Evenimentul numărul unu, Criza numărul unu, Accidentul numărul unu. Zilele acestea presa noastră a creat, dacă n-a zis-o direct, ceea ce s-ar putea numi Așteptarea numărul unu. Așteptarea numărul unu a zilei de 10 decembrie 2018, ba chiar și a lunii decembrie 2018, n-a fost nici Crăciunul, nici Anul Nou, nici Ziua de salariu și nici măcar Ziua cînd vin peștii.

A fost prezentare convocatei Carmen Iohannis la Parchetul General.

Să ne aducem aminte:

Pe 9 mai 2018, siteul Lumea Justiției a depus la DNA o sesizare penală împotriva lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis și Radu Gabriel Bucșe în legătură cu modul în care familia Iohannis a dobîndit în 1999 două imobile în Centrul Sibiului. Pe 29 mai 2018, de la DNA se află că dosarul a fost trimis Parchetului General.

Era prea mică instituția pentru persoane atît de mari precum Klaus Iohannis și consoarta?

Nu.

Declinarea cauzei la Parchet își avea temeiul în intenția Sistemului de a mușumaliza afacerea.

Mușamalizarea era mult mai ușoară la Parchetul General, unde dosarele se trimit tocmai pentru a se pierde prin izmenele de baci ardelean ale lui Augustin Lazăr decît la DNA, asupra căreia stau ațintiți ochii opiniei publice.

Fiind vorba de un caz ultramediatizat și de o atît de mare importanță publică ne-am fi așteptat ca în nici o săptămînă de la primirea dosarului Ministerul Public să anunțe deschiderea unei anchete. Nu de alta dar în numeroase alte cazuri., Parchetul s-a grăbit să anunțe inițierea unei investigații la nici o zi, după apariția în presă a unei dezvăluiri, evident nu în orice Presă, ci în cea a Diviziei de Media a Noii Securități.

Asta fără a mai adăuga că în interesul imaginii de independentă de care trebuie să ne convingă Justiția, o asemenea sesizare, avînd ca țintă familia prezidențială, trebuia rapid consemnată și anunțată opiniei publice.

Au trecut zilele, săptămînile și lunile-n goană, mai ceva ca în poezia lui George Topîrceanu. Parchetul General care e de sticlă cînd vine vorba de dușmanii Sistemului, să se vadă toate măruntaiele unui dosar, părea acum a fi alcătuit din ziduri de opacitatea betonului armat.

Abia în 11 octombrie 2018 și la cererea expresă a Antenei 3, Ministerul Public a catadicsit să răspundă că, ”în cauza care face obiectul urmării penale, s-a dispus începerea urmăriri penale «in rem»”.

Din cauză e exclus soțul, deși el a fost tartorul învîrtelii cu casele, pe motiv că are imunitate. A rămas însă soția, Carmen Iohannis.

Așadar, după cinci luni mari și late aflăm că instituția condusă de gureșul August Lazăr, procurorul comunist cu pălărie de cîntăreț din trișcă, a binevoit să deschidă o anchetă.

In rem, desigur.

Colegii de la Lumea Justiției, care au depus sesizarea, jubilează.

Explicabil:

Presa simte nevoia să-și supraliciteze puterea.

Jubilează și PR-iștii din presă ai Noii Securități.

Aceștia cultivă intens și la ore de vîrf teza democratizării pînă la streaptease a SRI și, evident, a lichidării Binomului de chiar Binomul SRIDNA.

Deschiderea anchetei in rem e prezentată propagandistic drept dovada că lucrurile nu mai stau ca pe vremea cuplului Coldea-Kovesi.

Acum – iată – cuvîntau picior peste picior prin studiouri PR-iștii Noii Securități – Ministerul Public a luat în seamă sesizarea unui site fără a ține cont că e vorba de soția Președintelui. Și nu o soție oarecare, ci una care, de fapt, conduce țara de după perdeaua care o desparte oficial de ilustrul său bărbat.

Procuror de caz – s-a aflat – a fost desemnat Cristian Lazăr. Scos de sub acuzare prin intervenția lui Cristian Diaconescu, la vremea respectivă ministru SIE al Justiției în Guvernul PSD Adrian Năstase, Cristian Lazăr și-a găsit de ceva vreme vocația vieții: Spălarea de acuzații a familiei prezidențiale.

Era de așteptat ca Augustin Lazăr să-i dea îmbălsămătorului dosarul lui Carmen Iohannis.

Sesizarea celor de la Luju nu putea fi ținută în sertar pînă cînd cerneala se făcea apă chioară.

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI