Internaţionalul hondurian Carlo Costly nu mai doreşte în ruptul capului să revină la FC Vaslui, gruparea patronată de Adrian Porumboiu.

Coslty trebuia să se prezinte la pregătiri de o lună, de când a început perioada de pregătire a noului sezon. Atacantul a lămurit problemele într-un interviu şocant acordat publicaţiei sportive "Diez", din Honduras.

El a acuzat în termeni duri conducerea clubului moldovean, susţinând că nu mai suportă tratamentul patronului Adrian Porumboiu. "Merg şi la FIFA, dacă va fi nevoie, dar la Vaslui nu mă mai întorc niciodată. Îmi datorează bani din aprilie şi nu am văzut un dolar sau un euro de atunci, deşi aveam mare nevoie, din cauza accidentării pe care am suferit-o jucând pentru ei", a răbufnit atacantul hondurian.

Patronul a băgat frica în jucători

Ceea ce l-a şocat cel mai mult pe Costly în cele câteva luni petrecute la Vaslui a fost atitudinea patronului faţă de jucători.

"Este chiar periculos ce se întâmplă la Vaslui şi nimeni nu ştie. Odată, preşedintele a venit în vestiar şi le-a vorbit foarte urât jucătorilor. Toţi am rămas şocaţi şi mulţi erau înfricoşaţi. Asta nu înseamnă că e la fel peste tot în fotbalul din România. La alte cluburi există respect şi o relaţie profesionistă între conducere şi jucători. Aş juca oricând cu plăcere în România, dar la altă formaţie", a mai declarat puternicul vârf de atac.

Costly a venit la Vaslui iarna trecută, la cererea expresă a fostului antrenor, Marius Lăcătuş.

Adrian Porumboiu, patronul vasluienilor, a sărit ca ars când a auzit acuzaţiile lui Costly. "Totul este o mare minciună, pusă la cale de impresarii lui, care îl tot împing să facă astfel de declaraţii, în speranţa că noi îi vom da drumul gratis. Avem dovada că are toţi banii plătiţi la zi. La ora asta, el consumă de zor din banii care îi are pe card de la noi. Au venit ieri doi impresari ai lui şi le-am arătat facturile la zi, încât se uitau unii la alţii şi au început să spună că e nebun", ne-a declarat patronul vasluienilor.

"L-am învăţat să doarmă în pat"

"Nu e pentru prima oară când încearcă o astfel de stratagemă de a pleca de la un club. La fel a făcut şi la Belchatow, în Polonia. Numai că acum se joacă de-a binelea cu focul. Deja i s-a tăiat 25 la sută din salariu şi, dacă nu îşi bagă minţile în cap să se prezinte la pregătiri la echipa a doua, o să mergem mai departe, la FIFA, pentru procedurile de suspendare. Nu înţeleg cum şi-a permis să spună lucruri atât de urâte despre Vaslui şi despre România. Păi, se poate compăra vreodată România cu Hondurasul lui? Aici l-am învăţat totul, inclusiv să doarmă în pat, fiindcă el venise de pe crengi", a încheiat Porumboiu.

"La Vaslui se petrec multe lucruri urâte şi periculoase. Nu mă mai întorc niciodată.“,
CARLO COSTLY, internaţional Honduras