Evz.ro iţi pune la încercare memoria si lecturile. De la cele mai malefice, zgârcite, simpatice/antipatice personaje, la cei mai tari detectivi ai literaturii si cărţile copilariei tale, evz.ro te supune la discutii si la vot.

În fiecare zi, de luni pâna vineri, te provocam cu o intrebare. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Săptămâna aceasta, a treia de campanie, propunerile tale pot fi răsplătite cu o carte pe zi, cartea oferita de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.

Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 răspunsuri care merită câte o carte. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea intra in legatură cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.

Care sunt femeile fatale ale literaturii? |ntr-un top al celor mai seducatoare si mai "periculoase" personaje feminine pe care le-a dat literatura, nu le-am putea ignora pe:

> Milady din "Cei trei muschetari"
> Doamna T din "Patul lui Procust"
> Marchiza de Merteuil din "Legaturi primejdioase"
> Lolita lui Vladimir Nabokov
> Catalina din "Luceafarul"

Trimite-ne propunerile tale si poţi câştiga cartea „Secătuit”, oferită de editura Rao.

Cartea de vineri, 10 octombrie:


“Secătuit”, Andreas Eschbach, editura Rao

Omenirea se află în faţa celei mai mari provocări de până acum: sfârşitul erei petrolului! Sub deşertul Arabiei Saudite, cel mai mare producător de petrol din lume, se preconizează o tragedie geologică. Şi o explozie în cel mai mare port petrolier din Golful Persic blochează aprovizionarea mondială cu cea mai importantă materie primă.

Când Statele Unite intervin cu forţe militare pentru a proteja sursele de petrol, lucrurile sunt pe cale să scape de sub control… Andreas Eschbach s-a născut în 1959 la Ulm, a studiat inginerie aviatică si a inregistrat primul succes cu romanul „Das Jesus Video”.  Astazi, Andreas Eschbach este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi scriitori germani.

Citeste si:

> Cei mai seducatori amanti ai literaturii

> Cei mai excentrici scritori din istoria literaturii

> Cei mai napastuiti copii din literatura

> Cele mai bune debuturi

> Castigatorii saptamanii 2 de concurs