Cei mai mulți tineri și nu numai ei își doresc să devină antreprenori. Însă pentru a avea succes este nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct, finanțele necesare susținerii business-ului până devine profitabil, răbdare și multă tenacitate. Pentru a vedea cum poți simplifica lucrurile și crește șansele de reușită accesează site-ul Cursuriautorizate.eu și află cum poți să fii un antreprenor de succes facand un curs competente antreprenoriale!

 

O bună parte dintre persoanele care decid să înceapă o mică afacere sunt la prima încercare. Dorința de a fi independenți finaciar și de a avea succes cu această inițiativă este un act de curaj. Fără o strategie clară și un plan de business cât mai detaliat șansele de a ajuge cât mai rapid la rezultatul dorit sunt mult diminuate. Tocmai de accea frecventarea unui curs de competențe antreprenoriale și obținerea unei diplome pot fi extrem de importante pentru a trasa linia dintre reușită și încercare.

 

Care sunt principalele provocări ale vieții de antreprenor?

Fără o gândire serioasă asupra tuturor detaliilor implicate în deschiderea unei afaceri și fără o analiză amănunțită a tuturor aspectelor, un antreprenor poate întâmpina multe dificultăți pe parcursul activității sale, pe care nu îi va fi simplu să le abordeze. Pentru a reuși să  răspundeți tuturor provocărilor este bine ca o dată cu alegerea domeniului de activitate dorit să luați în calcul și următoarele aspecte:

 • Ce este antreprenoriatul și ce presupune să fii antreprenor?
 • Cât de pregătiți sunteți să deveniți antreprenori?
 • Ce implică viața de antreprenor?
 • Care sunt acele calități și competențe care să vă asigure succesul în acest demers?
 • Care sunt principale avantaje și dezavantaje ale vieții de antreprenor?
 • Cum să vă organizați afacerea pentru a o face rentabilă?
 • Cum să sesizați oportunitățile sau să alegeți direcția cea mai bună de dezvoltare?
 • Ce greșeli și erori sunt de evitat pentru a diminua riscurile?
 • Care sunt avantajele și dezavantajele deschiderii unei afaceri?
 • Care sunt avantajele și dezavantajele cumpărării unei francize?
 • Care sunt avatajelele și dezavantajele preluării unei afaceri existente?
 • Ce formă juridică este recomandat să alegeți pentru afacerea voastră?
 • Ce denumire să alegeți pentru firma voastră?
 • Cum să stabiliți cât mai bine obiectul de activitate?
 • Cum să analizați concurența și să vă diferențiați de ea?
 • Care este piața și publicul țintă cărora vă adresați?
 • Care este stategia voastră pe termen scurt, mediu sau lung?
 • Cum să vă alegeți personalul cu care să lucrați?
 • Ce trebuie să faceți atunci când lucrurile nu merg în direcția bună?
 • Ce direcție să dați afacerii vostre dacă aceasta se dezvoltă mai bine decât ați așteptat?

Acestea sunt în linii mari poate cele mai importante întrebări la care trebuie să aveți răspunsuri chiar și la debutul afacerii. De multe ori lucrurile pot evolua mult mai rapid decât ați sperat și prinși în activitatea voastră să nu mai aveți timpul necesar pentru a răspunde la toate problemele care apar.

 

Unde puteți face un curs de competențe antreprenoriale?

Există multe locuri în care puteți să frecventați un astfel de curs. În funcție de experiența și de pregătirea trainerului acestea pot fi foarte utile și antrenante. Însă dacă doriți un curs de calitate este recomandat să apelați la o instituție acreditată, care să vă poată oferi la sfârșitul cursului, în urma unei examinări, o diplomă recunoscută. La Cursuriautorizate.eu este disponibil un  format foarte bun și accesibil de curs competențe antreprenoriale. Oferta este cu atât mai interesantă, cu cât există și discount-uri semnificative pentru înscrierea în această perioadă.

Cursul de competente antreprenoriale ce poate fi urmat aici este autorizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări (fost C.N.F.P.A). Programul, care se întinde pe durata a 40 de ore include o serie de cunoștințe teoretice și activități practice extrem de utile pentru dezvoltarea abilităților necesare performanței antreprenorilor. Programul este unul flexibil și poate fi adaptat în funcție de nevoile cursanților.

Cursul se adresează tuturor persoanelor care doresc să puna bazele unei afaceri, să redacteze un plan de afaceri cât mai bun și să dezvolte cu success o afacere viabilă pe termen lung. Se va pune accentul și pe găsirea celor mai potrivite metode pentru a atrage potentiali clienti si de a identifica cele mai potrivite mijloace pentru a comunica eficient cu partenerii, clienții și angajații.

La finalul cursului, în urma susținerii unui examen de absolvire, cursanții vor intra în posesia certificatelor de absolvire pentru ocupația de “Competențe Antreprenoriale” și a suplimentelor descriptive care atestă competențele dobândite în urma cursului.

Cursurile se pot desfășua atat la sediul firmei din București, la cele ale partenerilor din toata țara, dar și la sediile firmelor/instituțiilor interesate de oferirea acestui curs pentru angajați. Participantii vor beneficia de toate materialele didactice necesare și consiliere din partea trainerilor pe întrega perioadă a cursului

Pentru a vă rezerva un loc la acest curs și pentru mai multe detalii privind modalitatea de înscriere accesați Cursuriautorizate.eu!

(P)