Evenimentul Zilei > Actualitate > Cardurile de sănătate, BLOCATE din nou! CNAS anunţă PROBLEME tehnice de comunicaţie
Cardurile de sănătate, BLOCATE din nou! CNAS anunţă PROBLEME tehnice de comunicaţie

Cardurile de sănătate, BLOCATE din nou! CNAS anunţă PROBLEME tehnice de comunicaţie

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil de luni, începând cu ora 10:00, în urma unor "probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului", a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se arată într-o informare postată, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

CNAS mai anunță că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS î maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Aceasta nu este însă prima dată când sistemul informatic al cardului de sănătate este indisponibil. Sistemul s-a mai confruntat cu aceeași problemă la începutul lunii august, atunci fiind vorba de dificultăți semnalate la nivelul Capitalei, dar și în alte regiuni.