Evenimentul Zilei > Social > Cardinalul Lucian, mesaj pentru toţi credincioşii: „Iisus este adevărata tinereţe…”
Cardinalul Lucian, mesaj pentru toţi credincioşii: „Iisus este adevărata tinereţe…”

Cardinalul Lucian, mesaj pentru toţi credincioşii: „Iisus este adevărata tinereţe…”

Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala de Paşte a transmis un mesaj tuturor credincioşilor de sărbătoarea Sfintelor Paşti.

„Cristos este prezent astăzi în lumea noastră, în satele şi în oraşele noastre, în familiile şi la masa noastră, exact ca acum două milenii în casa lui Zaheu, la Betania sau la Emaus. În incertitudine şi în teama pentru sănătatea şi pentru viaţa noastră, un înger ne vorbeşte şi nouă astăzi. Şi ne spune un Cuvânt, acel Cuvânt pe care numai Dumnezeu ni-l poate transmite: ‘A înviat!’ (Lc 24,6). Cuvântul lui Dumnezeu transmis de îngeri ne spune că nu mai suntem robi ai morţii şi ai deznădejdii, ne spune că El este viu şi că El nu îşi va abandona poporul în clipa încercării, El care prin Sângele Său l-a încătuşat pe duşmanul cel din vechime”, a transmis  Cardinalul Lucian.

Înaltul ierarh greco-catolic a spus că „doar intrând şi noi în lumina Învierii vom putea să aducem în familiile noastre şi în lumea în care trăim, speranţă şi bucurie”.

„Fiindcă aşa cum scrie Sfântul Părinte Papa Francisc în Exortaţia apostolică Christus vivit, n. 32: ‘Iisus a înviat şi vrea să ne facă părtaşi de noutatea învierii Sale. El este adevărata tinereţe a unei lumi îmbătrânite şi este şi tinereţea unui univers care aşteaptă cu ‘durerile naşterii’ (Rom 8,22) să fie îmbrăcat în lumina şi în viaţa Sa”, arată cardinalul, potrivit Agerpres.

Arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică urează tuturor sărbători pascale binecuvântate şi tradiţionalul „Cristos a înviat!”.