Evenimentul Zilei > International > Cutremur în biserica catolică. Cardinal condamnat la 6 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva unor copii
Cutremur în biserica catolică. Cardinal condamnat la 6 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva unor copii

Cutremur în biserica catolică. Cardinal condamnat la 6 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva unor copii

Cel mai important cardinal catolic din Australia a fost condamnat miercuri la șase ani de închisoare, în baza unor acuzații de agresiune sexuală. George Pell, în vârstă de 77 de ani, a fost condamnat pentru agresarea sexuală a doi băieți de altar în anii 1996 și 1997, perioadă în care conducea biserica catolică din Melbourne.

"A existat o relație clară de încredere cu victimele, dar ați încălcat această încredere și ați abuzat de funcție pentru a facilita acest delict", a declarat Judecătorul Peter Kidd despre fostul director financiar al Vaticanului, în timpul unei audieri difuzate în direct de mai multe canale TV.
Pell, cel mai înalt oficial al Bisericii Catolice condamnat la închisoare în urma vechiului scandal referitor la abuzuri sexuale, în care este implicată Biserica Catolică, poate ataca hotărârea în luna iunie și poate cere eliberarea condiționată după trei ani și opt luni.
Rob House, una dintre victimele sale care a urmărit audierea, a declarat că toți copiii din Australia vor fi mai în siguranță de acum.
Acesta a declarat că, dacă cineva comite delicte împotriva copiilor, persoana respectivă nu poate fugi de sistemul de justiție.
Brian Chery, o altă victimă, a declarat că Pell trebuie să plătească pentru faptele sale, indiferent de vârsta pe care o are.
"Dacă abuzezi de copii, vârsta nu are nicio importanță și trebuie să mergi la închisoare", a adăugat domnul Chery.