Caramitru are un mesaj pentru Dăncilă. Cine a fost pe lisa concedierilor de la TNB?

Caramitru are un mesaj pentru Dăncilă. Cine a fost pe lisa concedierilor de la TNB?

Ion Caramitru, directrorul Teatrului Național București (TNB) a declarat în cadrul unei emisiuni la B1 TV că s-a întîlnit vineri cu premierul Dăncilă, Ministrul Finanțelor  Eugen Teodorovici și Ministrul Culturii Daniel Breaz. Tema discuțiilor a fost, evident, legată de situaţia bugetelor instituţiilor de cultură, prioritar fiind recentul caz TNB.

Primul-ministru Viorica Dăncilă i-a promis directorului TNB că la rectificarea bugertară care va avea loc la sfârșitul acestei luni sau cel mai târziu la începutul lunii august, la teatru vor ajunge banii necesari continuării activității.

„Fac o reverență doamnei premier Viorica Dăncilă pentru că a dat dispoziție ca lucrurile să se rezolve. La rectificarea din august banii luați vor reveni.  Este însă o problemă, dacă banii vin la mijlocul lui octombrie, cum se întâmplă în astfel de cazuri, nu stiu dacă ne vom descurca.

Oricum i s-a cerut și de către premier și de Ministrul Finanțelor, domnului Breaz ca problema să fie rezlovată până luni”, a declarat Ion Caramitru, directorul TNB. El a mai spus că din lipsa banilor a fost nevoit să concedieze de la 1 iunie 54 de actori colaboratori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Caramitru a fost acuzat de unii dintre actorii Teatrului Național de conducere dictatorială și că folosește multe din resursele teatrului în interesul său. Ministrul Culturii a dispus un control la TNB, lucru care l-a infuriat pe director care a contratacat afirmând că nu are bani suficienți în visteria teatrului.