Evenimentul Zilei > Actualitate > Capul lui Ioan
Capul lui Ioan

Capul lui Ioan

 Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuită pe 29 august, este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc, anul nou începând la 1 septembrie.

Ioan îl mustră pe regele Irod Antipa pentru că trăia nelegitim cu nevasta fratelui său, Irodiada, drept care este aruncat în temniță. Irod, care era un om slab, fără a fi neapărat un ticălos, mergea adesea la Ioan în celulă să îl asculte vorbind. Irodiada, însă, nu uită afrontul adus de proroc, și clocește răzbunarea. De ziua regelui, femeia îl îmbată și o pune pe fiica ei, Salomeea, să danseze lasciv în fața amantului. Irod îi spune să-i ceară orice, iar fata, instruită de mamă, îi cere capul lui Ioan pe tipsie. Regele nu are puterea să se opună, iar capul proorocului este adus însângerat pe o tavă. Astăzi este zi de post aspru.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: