Şi totuşi, ştirea că Sevilla, un oraș cu o tradiție profund catolică, va avea prima sa moschee în 700 de ani, după Reconquista (este denumirea perioadei, din istoria Peninsulei Iberice, dominată de lupta pentru eliberarea teritoriilor ocupate de arabi și de berberi).

Cu nouă ani în urmă, a existat o încercare de a ridica o moschee în cartierul  San Jerónimo din Sevilla. Răspunsul locuitorilor din zonă a fost categoric: NU! În scena acestui teatru politic, intră într-un bărbat numit Kanoute, fost jucător al echipei de fotbal Sevilla FC, care oferă 300.000 de euro pentru construcția moscheii.  "Eu o fac pentru a salva rugăciunea islamică din acest  oraș", a declarat el, titrează voiceofeurope.  

Într-o țară ca Spania, care populația musulmană a ajuns la 4% și continuă să crească sub acest guvern socialist, deschiderea acestei moschei aparent neimportante va deschide apetitul pentru construirea multor altora. Aceeași tendință a fost observată și în Barcelona, ​​de exemplu.  Odată cu capitularea unui alt oraș din Spania, rădăcinile sale europene încep să tremure. Atacurile asupra culturii spaniole pot fi văzute zilnic.