Gemenii sunt obișnuiți în grupul etnic Yoruba care domină această parte a Nigeriei. Un studiu făcut de către un ginecolog britanic a constatat că la fiecare o mie  de nașteri s-au înregistrat în jur de 50 de perechi de gemeni – una dintre cele mai mari rate de nașteri gemene din lume.

În cultura Yoruba, gemenii sunt atât de obișnuiți încât, în mod tradițional, li se dau nume specifice. Ei sunt numiți fie Taiwo, fie Kehinde, în funcție de ordinea în care s-au născut.

Dintre cei aproape o sută de copii de liceu adunați la sfârșitul pauzei, nouă sunt seturi de gemeni.

„Există atât de multe gemeni datorită frunzei de okra pe care o mâncăm", a spus Kehinde Oyedepo de 15 ani, unul dintre gemeni, citată de Reuters.

Frunzele sunt folosite pentru a face o tocană populară în Igbo Ora.

Alții au subliniat popularitatea Amala – un fel de mâncare locală din făină și făină de cassava.

Ekujumi Olarenwaju, ginecolog obstetrician cu sediul la Lagos, la aproximativ 160 km distanță, consideră că fenomenul are alte cauze, pentru că același fel de mâncare consumat în altă parte a lumii nu a dat același. „Până acum, științific, nimeni nu poate spune că acesta este motivul. Unul dintre motivele plauzibile este aspectul”, a spus Olarenwaju.

Dar el este contrazis de femeile care vând grămezi de frunze de okra la piață. Ele spun că  tradițiile locale privind modul în care sunt consumate frunzele au fost cruciale pentru rezultate.  De exemplu, o tocană făcută din frunze ar trebui să fie consumată imediat și niciodată depozitată.

Oyenike Bamimore, vânzătoare de pâine, a declarat pentru Ruters că ea este o dovadă vie că dieta a fost cauza. „Pentru că mănânc frunze de okra foarte mult, am dat naștere la opt seturi de gemeni", a spus ea.

 

Citește și: