Deszăpezirea se face preferenţial în Bu­cu­reşti, fapt ce a transformat traficul într-un calvar.

De exemplu, în sectorul 1, Bulevardul Luptătorilor este singura arteră "la negru", în timp ce străzile Jimbolia şi Steluţei sunt blocate parţial din cauza nămeţilor. Există şi cazuri în care doar jumătate din stradă este curăţată: artera Episcop Vulcan este deszăpezită doar pe porţiunea care dă în Bucureştii Noi, fapt ce a îngreunat circulaţia.

Drumul Taberei, greu de străbătut

În topul celor mai aglomerate zone se află şi Drumul Taberei. Şoferii care vor să ajungă din centru în această zonă sau vor să ajungă în zona de nord a oraşului fac cel puţin o oră.

Ieri dimineaţă, traseul Vasile Milea-Orhideea-Pipera a putut fi parcurs în aproximativ o oră şi jumătate. Reprezentanţii Primărieri Sectorului 6 au promis că vor ridica zăpada care blochează circulaţia în timpul nopţii. Aceştia mai spun că şoferii mai sunt perturbaţi şi de şantierul creat în urma demarării construcţiei metroului din Drumul Taberei.

Probleme şi în Primăverii

Şi pe strada Primăverii, printre cele mai importante artere bucureştene şi centrale, sunt porţiuni unde stratul de zăpadă de pe marginea drumului are aproape un metru.

AMBUTEIAJE

Ce străzi sunt în şantier

Agenţii de circulaţie spun că, de regulă, marile artere se aglomerează în intervalele orare 08.00-10.00 şi între 17.00-19.00. Poliţiştii au mai precizat că traficul este afectat şi de închiderea străzilor Berzei, Cobălcescu, Pipera şi recomandă evitarea arterelor: Berzei, Văcăreţi, Vasile Milea, Alexandrei, Aerogării,Mihai Bravu, prelungirea Doamna Ghica, Uverturii, Nicolae Caramfil
pentru că se lucrează la infrasctructură.