Evenimentul Zilei > Social > CANICULA revine peste România! Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile și care sunt zonele afectate
CANICULA revine peste România! Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile și care sunt zonele afectate

CANICULA revine peste România! Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile și care sunt zonele afectate

Canicula revine în România, în marea majoritate a zonelor, disconfortul termic fiind în creștere, în timp ce indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturi extreme se vor înregistra în Banat, în cea mai mare parte a Crişanei, în sud-vestul Transilvaniei şi local în Oltenia şi sudul Munteniei.

Luni, vremea va fi călduroasă, temperaturile maxime încadrându-se între 25 și 28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat. Minimele termice, de 12 grade, se vor înregistra în depresiunile Carpaților Orientali, în timp ce temperaturi de 24-25 de grade vor fi în Dealule de Vest.

Vor fi și momente de instabilitatea atmosferică, seara și noaptea, în zonele de vest și nord-vest ale țării, unde vor apărea local averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În București, vremea se va menține călduroasă, cu o maximă a temperaturilor de până la 34 de grade și disconfort termic accentuat, indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități.

Mați, temperaturile vor mai urca ușor în aproape toată țara, iar disconfortul termic se va accentua. După-amiază va fi caniculă în jumătatea de sud-vest, temperaturile vor atinge valori maxime de 35-37 de grade, în timp ce în Banat pot ajunge la 38 de grade. 

În celelalte regiuni vor fi temperaturi maxime între 30 şi 34 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 24…26 de grade