Candidatură pe foi mâzgălite

Candidatură pe foi mâzgălite

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, de etnie romă, din Târgu Jiu s-a prezentat, ieri seară, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj pentru a-şi depune candidatura ca independent pentru un post de consilier local.

Listele sale cu semnături au fost puse, însă, sub semnul întrebării de preşedintele BEJ, relatează Mediafax.

Radu Istratie a venit la sediul BEJ Gorj cu câteva sute de foi pe care erau tabelele cu semnăturile susţinătorilor săi. Bărbatul a prezentat şi declaraţia de avere, în care preciza că deţine bijuterii în aur în valoare de 100.000 de euro, precum şi o casă de peste 400 metri pătraţi în Târgu Jiu.

Preşedintele BEJ Gorj, judecătorul Ion Stănulescu, a observat însă inadvertenţe în conţinutul listelor cu susţinători, acesta întrebându-l pe Istratie dacă el a studiat listele respective înainte de a se prezenta la sediul BEJ Gorj, răspunsul fiind negativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Uitaţi, aici este un nume şi mâzgălitura aceasta, iar aici este aceiaşi mâzgălitură, dar la un alt nume. Sunt foi întregi pe care se regăseşte aproape aceeaşi semnătură. Aveţi probleme şi cred că ar trebui să le clarificaţi dacă doriţi să candidaţi pentru că descoperirea unor eventuale nereguli va atrage după sine cercetarea celor care au completat aceste tabele", i-a spus lui Istatie preşedintele BEJ Gorj.

În plus, magistratul a descoperit date inexacte sau lipsa lor din tabelele cu semnături. Pe unul dintre tabele, printre susţinători figura o persoană care semnase că este născută la 1 august 2008, o alta declarând că este născută în "90, 40, 90". Pe tabelele respective au fost găsite şi semnăturile unor copii.

Radu Istratie a declarat însă că nu renunţă la depunerea candidaturii sale ca independent, nici după ce judecătorii din Biroul Electoral Judeţean Gorj i-au pus în vedere că nu are numărul suficient de semnături, chiar dacă ar fi luate în calcul şi cele suspectate a fi falsificate.

Consilierul pe probleme ale romilor din cadrul Prefecturii Gorj, Alin Bobu, a venit aproape de miezul nopţii la sediul BEJ Gorj pentru a discuta cu preşedintele Ion Stănulescu situaţia lui Istratie. Magistratul a menţionat că Biroul Electoral Judeţean va accepta depunerea documentelor de către Istratie, după care va lua o decizie.

Radu Istratie a completat ulterior o cerere prin care solicita acceptarea depunerii candidaturii la BEJ.

(11:20)