Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș a anunțat când va depune actele de înființare a unui partid politic
Cioloș a anunțat când va depune actele de înființare a unui partid politic

Cioloș a anunțat când va depune actele de înființare a unui partid politic

În cel mult două săptămâni va fi depus dosarul de înscriere a unui partid politic, formațiune politică care va participa la alegerile europarlamentare din 2019, a anunțat, fostul premier technocrat Dacian Cioloş, la Cluj.

Ciolos a precizat că Platforma România 100 va rămâne în continuare o mişcare civică, fără însă a spune numele viitorul partid de pe eșichierul politic.

„Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil", a declarat Dacian Cioloş, conform Agerpres.

Fostul premier a participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată cu ocazia lansării filialei Cluj a Platformei România 100.

„Îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională, în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră", a menţionat Cioloş.

Dacian Cioloş a participat, alături de Dragoş Pâslaru şi de Mirabela Amarandei, la o dezbatere publică cu tema „Educaţie – Dezvoltare – Tradiţii multiculturale – Civilitate", dezbatere organizată de filiala Cluj a Platformei România 100.