Evenimentul Zilei > Social > Când se inaugurează spitalul modular din Pipera pentru COVID. Anunțul Gabrielei Firea
Când se inaugurează spitalul modular din Pipera pentru COVID. Anunțul Gabrielei Firea

Când se inaugurează spitalul modular din Pipera pentru COVID. Anunțul Gabrielei Firea

Spitalul modular din Pipera pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus va fi deschis vineri şi va va avea 400 de locuri.

Spitalul modular din Pipera pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus va fi deschis vineri. Anunțul a fost făcut de primarul general Gabriela Firea. Potrivit edilului Capitalei, unitatea medicală va avea 400 de locuri. Ea va funcţiona ca unitate externă a spitalului Victor Babeş.

Gabriela Firea i-a spus în timpul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, jurnalistului Victor Ciutacu că în curând va fi deschisă o unitate medicală pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

„De vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera”

„De vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera. Va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş. Noi am găsit cadre medicale care să-i trateze pe pacienţi de coronavirus”De vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera” a precizat Firea

Spitalul modular din Pipera va avea 400 de locuri

Potrivit Gabrielei Firea, spitalul modular din Pipera va avea 400 de locuri pentru pacienţi. El va avea şi o zonă generoasă pentru cadrele medicale.

Edilul Capitalei a vorbit despre motivul pentru care a fost blocată testarea pentru depistarea persoanelor care au făcut anticorpi în urmă infectării cu noul coronavirus. Ea a explicat că Direcţia de Sănătate Publică a oprit testarea pe care municipalitatea voia să o realizeze pe Arena Naţionala. Acest lucru deşi inspectorii spuseseră că vor trimite avizul în câteva zile.

Gabriela Firea, critici grave

„Au venit de la DSP şi au spus că arată foarte bine. Au spus că ne trimit avizul scris în câteva zile. Toate circuitele sunt respectate. În momentul în care am început proiectul şi bucureştenii au fost invitaţi, au venit peste noi. Ne-au spus să închidem pentru că ne fac dosar penal”, a precizat Gabriela Firea.

Ministerul Sănătăţi, acuzat că nu a făcut testare de anticorpi.

Edilul Capitalei a acuzat Ministerul Sănătăţii că nu a făcut această testare de anticorpi.

„Suntem singură ţară din Europa care nu a făcut niciun screening pentru a afla nivelul de imunizare la nivelul populaţiei”, a spus edilul Capitalei, potrivit romaniatv.net.