Cand razboiul nu ucide, ci da viata

Cand razboiul nu ucide, ci da viata

Chiar daca simpla pronuntie a cuvintelor "al doilea razboi mondial" te trimite cu gandul la cruzime, teroare si moarte, pentru unii tocmai conflictul a fost cel care le-a dat viata.

Robert Nant s-a nascut in luna martie 1945 in lagarul nazist de la Buchenwald, unde se estimeaza ca au murit circa 56.000 de oameni. Printre care si mama sa, la scurt timp dupa nastere si la doar cateva saptamani inainte ca prizonierii sa fie eliberati de trupele aliate.

Un alt Robert Nant, membru al miscarii de rezistenta franceza, a reusit sa evadeze din arestul fortelor pro - naziste din Lyon, dupa ce s-a deghizat in soldat german. In fuga sa, Nant a ajuns pana in orasul francez Villefranche, unde a fost adapostit de o femeie in podul unei case.

"Erau doua paturi, dar eram asa de tineri si asa de ... Ea a plecat a doua zi. Nu am mai vazut-o de atunci. Dupa razboi, am aflat ca a fost arestata si a murit intr-un lagar", povesteste Nant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decorat cu titlul de Erou al Luptei de Rezistenta, Robert Nant are acum 81 de ani, are doua fiice, dar mereu si-a dorit un baiat.

In 1975, la 30 de ani de la terminarea razboiului, batranul Nant a primit o scrisoare semnata "Robert Nant". Insa cei doi nu au ajuns sa se intalneasca deoarece sotia batranului, vazand in aparitia brusca a unuimostenitor o amenintare pentru bunastarea fetelor ei, nu a amintit nimic despre telefoanele pe care "tanarul" Robert Nant le dadea.

In 2006, la varsta de 80 de ani, Robert Nant a divortat si a angajat un detectiv, care i-a gasit batranului fiul - un alt batran, in varsta de 61 de ani, neinsurat si foarte slab, care lucra la serviciul de salubritate al orasului Nancy.

Cei doi au cerut efectuarea unui test de paternitate si asteapta rezultatele, dar inca nu s-au intalnit fata in fata. Totusi, cel mai batran dintre cei doi Nant deja declara mandru ca are un fiu.