Pagina darwinawards.com, care în fiecare an face un top al celor mai ciudate morţi sau sterilizări de pe glob, a luat naștere după ce Wendy Northcutt, o cercetătoare din domeniul neurobiologiei în Statele Unite ale Americii a dorit să realizeze un top al celor mai caudate morți de pe planetă. Luând numele creatorului teoriei evoluţiei speciilor, Charles Darwin, demersul cercetătoarei a avut un success incredibil, astfel că acum multe dintre poveşti şi-au găsit liniştea şi în paginile unor volume scrisă de Wendy Northcutt.

În 2006 a apărut şi filmul „The Darwin Awards”, o ecranizare a celor mai interesante cazuri, iar povestea acestui fenomen a fost documentată şi relatată de CNN. La mai bine de două decenii de la naştere, Darwin Awards încă îşi continuă activitatea, singura regulă pe care o are în calcul este ca cel decedat să nu aibă copii, iar cel care a fost rănit să-şi fi pierdut capacitatea de a se mai reproduce.

Primul premiant a fost un zoolog din Egipt, care vrând să scape de achitarea băuturii pe care tocmai o consumase într-un bar, a sărit pe geamul de la baie, într-un râu. Acesta era însă plin de crocodili, aşa că bărbatul n-a mai trăit să-şi povestească păţania.

O poveste asemănătoare este a unui profesor şi avocat pe nume Garry Hoy, care şi-a urcat studenţii la etajul 24 al unui bloc pentru a le prezenta duritatea geamurilor dintr-un zgârie-nori. N-a reuşit decât să-şi infirme teoria, pentru că atunci când s-a lipit cu umărul de unul dintre ele, acesta a cedat şi el a căzut în gol.

Numărul poveştilor incredibile de pe site nu a scăzut odată cu trecerea anilor, ba mai mult, în 2018 acestea au fost parcă şi mai creative. În luna noiembrie, de exemplu, John Allen Chau, un explorator autoproclamat, a fost ucis de membrii celui mai izolat trib din lume, de pe Insula North Sentinel. Conform BBC, acesta a mituit trei pescari să-l ducă pînă pe insulă, ca să le ofere băştinaşilor cadouri precum o minge de fotbal, foarfeci şi „pe Iisus”. Băştinaşii însă n-au fost prea încântaţi de cadourile sale, aşa că l-au legat de gât cu un fular şi l-au târât de-a lungul insulei.

Tot în noiembrie, un bărbat s-a împuşcat din greşeală în penis, în timp ce cumpăra carne din supermarket. Pentru că obişnuia să-şi poartea arma în talie, ca un adevărat luptător de comando, acesta a riscat ca pistolul să-i alunece în una din zile în pantaloni. Când s-a întâmplat asta, bărbat a băgat mâna înăuntru ca să-l scoată şi, din neatenţie, a apăsat pe trăgaci.

Pe lista morţilor absurde se află şi un român, ucis de curiozitate. Din dorinţa de a auzi ce sunet au şinele se cale ferată atunci când se apropie un tren, acesta şi-a pus capul pe linie. N-a aproximat însă suficient de bine distanţa până la linia vecină şi a fost lovit în plin de un tren care venea din direcţia opusă.