Evenimentul Zilei > International > Canada ISLAMICĂ: Prima prezentatoare TV, în direct, cu HIJAB pe cap!
Canada ISLAMICĂ: Prima prezentatoare TV, în direct, cu HIJAB pe cap!

Canada ISLAMICĂ: Prima prezentatoare TV, în direct, cu HIJAB pe cap!

Sub conducerea premierului Justin Trudeau, Canada se schimbă în ritm galopant și începe să nu mai semene cu o țară occidentală.

Noua prezentatoare a tradiționalul jurnal de seară al canalului CityNews este Ginella Massa. Tânăra de 29 de ani este prima jurnalistă din Canada care prezintă știrile acoperită cu vălul islamic, numit Hijab.

Massa, care a fost anterior corespondentă a postului național de televiziune, susține că nu există nici o legătură între vălul islamic și meseria pe care o practică. Ea spune că portul hijabului este „mai ales simbolul credinței sale și o alegere personală”.

Ginella Massa nu ezită să fie moralizatoare:

„Dacă noi, ziariștii, dorim să vorbim diferitelor comunități și să le spunem poveștile, atunci trebuie să avem reprezentanți ai acelor comunități.”

O postură în perfectă conformitate cu politicile ultra-stângiste ale premierului Justin Trudeau, care exaltă comunitarismul chiar în interiorul guvernului său.

Acesta a fost primul șef de guvern canadian care, în vara aceasta, a participat la o paradă a homosexualilor, în Toronto, împreună cu Soția sa și cu cei trei copiii minori.